ICO - SONM - Superkompjuter mreža na Ethereum blockchain-u

SONM je univerzalni FOG Superkompjuter, zasnivan na ethereum mreži, koji je u suštini klaster svih uređaja na SONM mreži koji su sposobni da izračunavaju svakodnevne zadatke, koji se naplaćuju u Ether-u.

Cilj SONM projekta je ta da omogući siguran i jeftin način za svakodnevno kompjutersko izračunavanje, od servera za gaming do naučnih kalkulacija i sve to koristeći slobodno tržište.

Developeri SONM tvrde da ovaj način korisnik može ustupiti svoj hardware kako bi bio dio mreže za izračunavanje, te da je ovaj način mnogo unosniji nego kada se rudare kripto valute od kojih neke odu u POS.

Kao nagradu dobivate Ether ili SONM tokene za izvršene kalkulacije, a ono što je malo interesantno je da ćete u SONM mrežu moći ući sa skoro bilo kojim elektronskim uređajem koji posjeduje CPU ili GPU, spominju se čak Playstation, mobiteli…

Sad koliko je ovo dobro na globalnom nivou, gledajući samo procenat porasta potrošnje energije jer svako ko imalo razumije kako da ukopča uređaj u SONM mrežu, će vjerovatno to i uraditi kako bi nešto profitirao, krenuvši od trenutnih rudara koji rudare kripto valute… jer većina ide tamo gdje je profit.

ICO, tj predprodaja tokena koji se baziraju na Ethereum blockchainu počinje 15.06.2017.godine, tj za 13. dana.

Za učestvovanje u predprodaji morate imati lokalni Ether wallet, preporuka je MIST ETH wallet, odakle šaljete Ether i gdje vam se po završetku ICO predprodaje, vraća određeni broj SONM tokena.

1 Like