ICO - Initial Coin Offerings

Initial Coin Offerings (ICO) je nedavno nastali koncept finasiranja u crypto svijetu koji je najvjerovatnije tu da ostane. To je jedna od najjednostavnijih i najučinkovitijih metoda za firme i pojedince da financiraju svoje projekte i za korisnike da ulažu u projekte u kojem vide mogućnost profitiranja.
ICO je događaj koji se proteže određeni period u kojem svaki investitor može kupiti određeni broj “tokena” sa postojećim cryptovalutama (BTC, ETH, idr.). Obično se ograniči broj tokena koji se mogu kupiti u periodu dok ICO traje. Rezultat ICO-a jeste da firma dobije kapital za razvoj produkta, a investitori dobiju dionice u obliku tokena.

ICO je dokazan i učinkovit način pokretanja crypto projekata, pod uslovom da je proizvod potreban i postoji solidan tim koji radi na njemu.
Najbolji primjer ICO tokena jeste sam Ethereum, a spektar mogućih upotreba tokena ovisi o obimu projekta. Tokom ICO-a Ethereum-a 2014.godine tokeni su prodavani po cijeni od 0.3 do 0.4 $ po tokenu, a danas kao što je poznato Etherum dostiže cijenu od oko 100 $.
Međutim, imajte na umu da nikakva zarada nije zagarantovana.

Bitno je oprezno pristupit i prepoznati moguću prevaru kod ICO-a:

  • anonimni programeri
  • nedostatak escrow-a
  • nejasni ili nerealni ciljevi isl.

Stranice na kojima možete naći ICO:
www.icocountdown.com
www.smithandcrown.com/icos
www.tokenmarket.net
www.ico-list.com

NAPOMENA: Crypto.ba ne reklamira nikakve coine, niti snosi bilo kakvu odgovornost na vaše investicije, mi smo tu samo da skrenemo pažnju na potencijalne coine koji imaju moguć potencijal za rast. Za svaku investiciju odlučujete isključivo vi kao investitor, uvijek ispitajte teren. Nikad ne ulažite više nego što ste spremni izgubiti.

2 Likes

Hvala @turbo86, ovakvo nešto je potrebno u nadolazećim ICO’s…

Starting in 2018 ICOStat.net publishes the most urgent ICO List (Initial Coin Offering) for Cryptocurrency Investors - best upcoming ICO