IBM Blockchain - Fairx

Svakako prostudirati

IBM Blockchain najavio je novo bankarsko rješenje ‘fairX’ koja će financijskim institucijama pomoći da se bave procesima univerzalnih prekograničnih plaćanja, čiji je cilj smanjenje vremena namire i smanjenje troškova dovršavanja globalnih plaćanja za tvrtke i potrošače.

Ova mreža blokiranja proizvodnje s tvrtkom KlickEx i Stellar jedan je od mnogih blokadnih projekata koje IBM provodi u financijskim uslugama, uključujući mrežnu obradu deviznih plaćanja, upravljanje privatnim kapitalom, kreditiranje vrijednosnih papira i trgovinske financije

Što je FairX?

FairX je buduće rješenje globalnog plaćanja koje pokreće IBM Blockchain u partnerstvu sa Stellar.org i KlickEx Group.

To je IBM-ova potpora koja se koristi za poboljšanje brzine u oba jasna i podmirenja platnih transakcija na jednoj mreži u gotovo realnom vremenu.

FairX aplikacija se izvodi iz IBM Blockchain platforme na Hyperledger Fabric i izgrađena je u suradnji sa Stellar.org (neprofitna organizacija i pridruženi član Hyperledger) i KlickEx Group (regionalna tvrtka za financijske usluge u Pacifiku).

Ova inovacija i suradnja postat će prekretnica za Stellar XLM kao i financijsku tehnologiju.

FairX podržava:

Plaćanja putem više sredstava

Pretpostavimo da držite ovce i želite nešto kupiti iz trgovine koja prihvaća samo pšenicu. Možete stvoriti plaćanje u Stellaru koja će automatski pretvoriti vaše ovce u pšenicu. Prolazi kroz knjigu narudžbi o ovce / pšenici i pretvara vašu ovcu u najbolju raspoloživu cijenu.

Također možete napraviti složenije putove pretvorbe imovine. Zamislite da knjiga o narudžbi ovaca / pšenice ima veliko širenje ili nepostojeća. U tom slučaju, možda ćete dobiti bolju stopu ako prvi put trgovina svoje ovce za opeke, a zatim prodati tu opeku za pšenicu. Tako bi potencijalni put bio 2 skoka: ovce-> cigla-> pšenica. Ovaj put bi vas odvesti kroz knjigu narudžbi o ovcama / ciglu, a zatim knjigu o narudžbi od opeke / pšenice.

Ti putevi konverzije imovine mogu sadržavati do 6 skokova, ali cjelokupno plaćanje je atomsko - to će uspjeti ili neuspjeti. Pošiljatelj plaćanja nikada neće ostati u neželjenom vlasništvu.

Ovaj proces pronalaženja najboljeg puta plaćanja naziva se pronalaženjem staze ili Pathfinding koji uključuje pregledavanje trenutnih narudžbi i pronalaženje koje serije konverzija daje najbolju stopu. Upravlja se izvan zvijezde jezgre nešto slično Horizontu.

Preferirana valuta

Budući da su plaćanja za više sredstava tako jednostavna sa Stellarom, korisnici mogu zadržati svoj novac bez obzira na imovinu koju oni vole zadržati. Preferirana valuta stvara vrlo fleksibilan, otvoren sistem.

Zamislite svijet u kojem, kad putujete, nikada ne morate zamijeniti valutu osim na prodajnom mjestu. Svijet u kojemu možete odabrati da zadržite svu svoju imovinu, na primjer, Googleovim fondom, isplati male iznose kao što trebate platiti za stvari. Plaćanja putem više sredstava čine ovaj svijet mogućim.

https://fairx.io/

https://twitter.com/fairxio

1 Like