HTC lansira router usmjeren na privatnost za korisnike Bitcoina

HTC je objavio internetski router naziva Exodus 5G Hub. Nudit će brojne mogućnosti privatnosti, omogućavajući korisnicima da zadrže veću kontrolu nad svojim podacima, pristup 5G Internetu i pokretanje punog Bitcoin noda.


Hub koristi brojne prednosti koje se obično nalaze u kriptovaluti: Korisnici će moći posjedovati vlastite ključeve, omogućavajući im da provjere ostale internetske platforme, poput usluga utemeljenih u oblaku. Exodus također tvrdi da će nod spriječiti “BigTech” kompanije da prikuplja podatke putem uređaja, kao što je Amazon Alexa.
Phil Chen, decentralizirani glavni direktor HTC-a, u saopćenju za javnost rekao je:

"EXODUS je uvijek bio nešto više od pametnih telefona: EXODUS je stvar vlasništva. Posjedovanje vaših ključeva, posjedovanje podataka, posjedovanje vaše privatnosti. EXODUS je štit protiv napada velikih tehnologija i napada na privatnost vašeg doma. Korištenjem uređaja EXODUS 5G Hub imate veću kontrolu i vlasništvo nad svojim podacima nego ikad prije. "

Exodus 5G Hub će, kao i njegovi glavni pametni telefoni, imati podršku za Zion Vault. To podržava pokretanje Bitcoin punog noda - što pomaže u održavanju rada Bitcoin mreže. Omogućuje vam i gledanje BTC, ETH, BNB, LTC, XLM i drugih popularnih ERC-20 i ERC-721 tokena.