Havajski senatori podnijeli prijedlog zakona kako bi bankama omogućili pružanje usluga čuvanja kriptovaluta

Ako bi bio odobren, havajskim bankama zakonom bi bilo dozvoljeno pohranjivanje digitalne imovine, uključujući virtualne valute, digitalne vrijednosne papire i ostale blockchain tokene za svoje klijente.

Pet zastupnika iz američke savezne države Havaji predstavili su prijedlog zakona kojim se banke ovlašćuju za pružanje usluge čuvanja kriptovaluta.

Ako bi bio odobren, havajskim bankama zakonom bi bilo dozvoljeno pohranjivanje digitalne imovine, uključujući virtualne valute, digitalne vrijednosne papire i ostale blockchain tokene za svoje klijente. Predstavljen prošlog tjedna, prijedlog zakona je prošao prvo čitanje i upućen je Senatskom odboru za trgovinu, zaštitu potrošača i zdravlje i Senatskom odboru za pravosuđe.

Odavno je poznato da na Havajima imaju stroge zahtjeve vezane za poslovanje kriptovalutama. U 2017. godini Državni odjel financijskih institucija dao je ovlaštenim subjektima koji imaju dozvolu za obavljanje poslova povezanih s kriptovalutama da drže gotovinske rezerve u protuvrijednosti kripto imovine njihovih klijenata.

U prijedlogu zakona također se spominju privatni ključevi i novčanik s više potpisa. „Osigurana stranka ili zastupnik, skrbnik stranke ima ekskluzivno zakonsko ovlaštenje za obavljanje transakcija u vezi s digitalnom imovinom, uključujući korištenje privatnim ključem ili novčanika s više potpisa, ovlaštenog od strane osigurane stranke", navodi se u zakonu.

Klijenti bi također mogli dati ovlaštenje bankama da umjesto njih obavljaju transakcije kriptovalutama. U prijedlogu zakona navodi se da će se “Banka i kupac morati pismeno dogovoriti oko koda koji će banka koristiti za svako digitalno sredstvo […] Svaka nejasnoća prema ovom članku zakona bit će riješena u korist klijenta.”

3 Likes

Bravo susjedi, svaka čast!

1 Like

Nisam ja džabe sinoć sanjao da sam na Havajima

1 Like