Harvest Finance daje nagradu od 100000 dolara navodnom hakeru

Harvest Finance aktivno se bori protiv trenutnog napada u vrednosti od 24 miliona dolara.

Glavni protokol o decentraliziranom financiranju naizgled je izdao nagradu od 100.000 američkih dolara nakon napada od 24 miliona dolara usmjerenog na svoje liquidity pool-ove.

U današnjem tvitu, Harvest Finance rekao je da zasad postoji dovoljno podataka za identifikaciju napadača, „koji je poznat u kripto zajednici“.

Screenshot_1

Nagrada kompanije Harvest Finance od 100.000 dolara dolazi nedugo nakon što je očito hakirana ranije danas, a napadač je navodno iskoristio oko 24 miliona dolara iz Harvest Finance pool-ova i zamijenio za renBTC (rBTC). Harvest Finance naknadno je potvrdio hakiranje, tvrdeći da “aktivno rade na pitanju ublažavanja ekonomskog napada na pool-ove Stablecoin i BTC”.
Napadač je nakon toga premestio oko 2,5 miliona dolara u obliku Tether-a (USDT) i USD Coin-a (USDC).

U zajedničkom naporu s Ren Protocol-om, Harvest Finance uspio je identificirati Bitcoin adrese na koje su sredstva prebačena. Predstavnici Harvest Finance-a zatražili su nakon toga velike berze, uključujući Binance i Coinbase, da zamrznu navodno ukradena sredstva.

U vrijeme objavljivanja ove vesti, FARM token Harvest Finance-a pao je za oko 60% u protekla 24 sata. Ukupna vrijednost zaključana u protokolu Harvest takođe je naglo pala sa preko milijardu dolara 25. oktobra na oko 570 miliona dolara, pokazuju podaci DeFi Pulse-a.

Screenshot_2

“Dodijeljujemo 100.000$ nagrada za prvu osobu ili tim koji će se obratiti napadaču i pomoći da vrati sredstva na adrese.
Nismo zainteresirani za otkrivanje identiteta napadača, poštuju se vaša vještina i domišljatost, samo vratite sredstva korisnicima.”

Ispade da je više novca izgubljeno na DEFI hacks nego na istresanju po novim članovima :wink: