GTX 1060 6gb problem

Zdravo ljudi, trebala bi mi pomoć ako neko zna. Naime, Rig je star oko 2 godine i nikakvih problema nisam imao do skora. Pojavila se mala fleka na ploči od grafičke

, nekako je kao masna, na jednoj ima više a na jednoj se tek pojavila mala fleka. E sada da li je neko ima sličan problem pa da mi kaže da li je za brigu ? I da, nisu mi pod garancijom. Prosječna temperatura je 55C.

Sve je to normalno nece joj nista biti, zamisli da ti neko natovari na ledja 50kg i da ih nosas 2god i ti bi se oznojio tako isto i grafika radi pod opterecejem cure termali, manje vise svaka procuri prije ili kasnije, imam neke grafike stare 5-6g procurili su odma prve godine koristenja ali eno ih i danas kopaju bez ikakvi problema.

1 Like

Huh, hvala ti drug. Sada mi je lakse. Malo sam se zabrinuo ali k predpostavljam sam da je to samo opet reko možel se ikako spriječiti da ne bi bilo sta gore ali oke je onda.
Primijetio sam da se ova zadnja “oznojila” kada sam ugasio Rig radi nevremena a nisam ga ostavio da malo odradi da ohladi pa mozda je i od toga malo.
Hvala jos jednom.

Usrale je musice druze.

1 Like