Nekom igrom slučaja, kroz razgovor sa @gojos, dođe na ideju da testiram kako bi ASIC D3 miner grijao vodu u sistemu za podno centralno grijanje.
Pošto trenutno ložim, a pelet ću kad baš bude ledeno, odlučio sam namjestiti ASIC izlaz da direktno udara na “buffer” gdje se grije voda pomoću peleta
Naravno iskoristivost je ovdje minimalna, ali ako već mi ASIC miner radi, te vruć zrak izbaciva… zašto da ne probamo ovo
Bukvalno sam ugurao ASIC i digao ga vertikalno da puše direktno po cijevima buffera gdje se nalazi voda.
Kao što sam naveo, u pitanju je podno grijanje, gdje temperatura vode ne treba da prelazi 40C, došao sam na ideju da probam zagrijati bar taj buffer vode do 40C.
Kamin je manje zapremine, Kenda firme, prvi modeli sa nekih 15KW.
Uzeti u obzir temperature izlazne sa ASIC-a
Naravno, ovo nije riješenje, ali ako već miner izbaciva vruć zrak … zašto ne probati ugrijati vodu pa da pumpa okrene jednom.
Trenutne postavke peći su:
Senzor se aktivira kada vatra nabije 32C u bufferu, što javlja sistemu da je “FIRE ON”, nakon toga cilj je dignuti temperaturu do 40C gdje bi pumpa počela da vrti.
Prostor ima i za još jedan ASIC miner da se stavi pokraj ovog, tako da ćemo i tu opciju probati.
Ako imate kakv prijedlog, feel free to jump in.