Gradonačelnik Miamija želi krenuti u kupovinu bitcoina državnim novcem

Gradonačelnik Francis Suarez rekao je da radi na gradskoj rezoluciji koja će Bitcoin dovesti u bilancu Miamija.

Dok tržište kriptovaluta raste nakon Tesline investicije u Bitcoin, gradonačelnik Miamija Francis Suarez sugerirao je da želi krenuti naprijed u ulaganju nekih gradskih sredstava u Bitcoin.

Odgovarajući na vijest o Teslinom bitkoinu od 1,5 milijardi dolara

kupite, influencer Anthony Pompliano napisao je da je “utrka koja će vidjeti koja će općina prva staviti Bitcoin u svoju bilancu stanja” i označio Suareza, koji je posljednjih nekoliko tjedana proveo priključujući kripto na Twitteru.

Suarez je ispustio citat sa citatom: „Radimo na rezoluciji naše komisije za sastanak ovog četvrtka kako bi se lopta kotrljala … Najava @ elonmuska bila je vrlo korisna … sada nam treba samo da usvoji @amazon, a zatim :rocket:

Tweet ovog uglednog načelnika možete vidjeti ovdje

Bez obzira postiže li rezolucija bilo kakvu opciju u četvrtak, to je značajan gest političara koji je brzo postao jedna od najvidljivijih medija u zemlji. Obećao je da će Miami pretvoriti u svojevrsnu kripto meku, bio domaćin sastanka s blizancima Winklevoss i rukovodiocima rudarstva Bitcoina, te se više puta hvalio ručkom s Peterom Thielom.

Suarez je nedavno angažirao i prvog gradskog direktora za tehnologiju i rekao je da bi želio razgovarati s kolegom zagovornicom kripto valuta Paris Hilton.

Bitcoin je izuzetno nestabilna imovina: iako se njegovi zagovornici itekako uključuju u obećanja o dugoročnoj održivosti, većina glavnih financijskih institucija nastavlja se kloniti. MicroStrategy i Square, predvođeni Michaelom Saylorom, odnosno Jackom Dorseyem, predvodili su naplatu bitkoina među kompanijama s kojima se javno trguje; iako Teslina potvrda ranije danas možda neće promijeniti mišljenje velikih banaka, to je dio malog, ali rastućeg trenda među dominantnim tehnološkim kompanijama.

Kako će se ta dinamika odigrati u gradskoj vladi - i da li su Suarezovi birači jednako bikoviti kao i on - ostaje nejasno.

1 Like

A u mom slučaju, zvali me na razgovor i odma sa vrata “zašto si ti naručivao grafičke kartice, da bi kopao bitcoine?”

U 2018toj kopati BTC sa GPU?

Kontajući neko se zeza, nastavljam se smijati, da bi par sekundi nakon toga uvidio… kakva šala prijatelju, ovo je tipična “uvala borova” kako je naš Đuro volio reći.

Zamislite optuženi se za nešto o čemu nemate pojma, od strane vašeg prepostavljenog, prema glavnom koji je jedva dočekao sa argumentima “ne interesuje me, to je istina”.

Nakon što sam se sabrao i vidio da to nije nikakva šala, već način na koji žele da me se riješe, tražio sam da vidim o kakvim je to grafičkim kartama riječ…

Ubrzo nakon toga, nazvana je dotična koja me je optužila za ovakvo krivično dijelo, da donese račune u kojma u valjda treba da pišu te famozne grafičke karte!

Ulazi dotična, na faci joj vidim odbojnost i već smišljen plan, ali gle čuda… donese samo 4. računa, ukupne vrijednosti cca 200KM, od čega na dva predračuna su dva hladnjaka za CPU, te mikro grafička za geometre kao i neki hard disk na 4.tom računu.

Gledajući stavku po stavku na računu, gledam u njih kontam sad će prsnuti u smijeh i reće, jesmo te!!!

Međutim zeznuo sam se, kažu “A HA, a šta je sa ovom grafičkom?” …nastavljaju “napad” gdje ja ubrzo gubim živce i lagano već krećem se spremati na ono neizbježno.

Odgovorno i glasno kažem, gospodo ova grafička (mini grafika 128mb rama, 64bitna haha) ne može kopati ni pod razno, kaže meni glavni MOŽE!

Kontam ko je ovdje expert, ja koji je od 2012te u svijetu kripto valuta ili vi koji ste jučer čuli za to i to cilju da se mene riješite, jer ste čuli da nešto radim što vam nije jasno… da ali kod kuće (računi dokazuju, hello elektroprivredo)

Eto prođe i 3-godine od toga, ode svijet naprijed, samo kod mene sve ostalo isto… štaviše, još gore.

I onda vidiš u svijetu se pojavi neki gradonačelnik koji je bukvalno otvorio službu za kripto valute u svom gradu, te zaposlio osobu koja će uz pomoć vijeća organizovati kupovinu Bitcoina sa bilansa gradskog budžeta.

:smiley: