Gradonačelnik Miamija Suarez planira lično kupiti Bitcoin, Ethereum ili Dogecoin

Gradonačelnik Miamija Francis Suarez uložit će vlastiti novac u kriptovalute ove sedmice i bira između tri valute.

Capture.PNG

Gradonačelnik Miamija Francis Suarez rekao je za Decrypt da planira ličnu kupnju kriptovaluta ove sedmice. Razmatra portfelj kovanica, uključujući Bitcoin, Ethereum, pa čak i Dogecoin.

“Mogu kupim Bitcoin, možda Ethereum i Dogecoin, nisam u potpunosti prilagodio ono što ću raditi, ali to su tri koje gledam”, rekao je gradonačelnik Suarez.

Bilo je nekih nagađanja o tome kada će, ili čak i hoće li gradonačelnik ikada kupiti bilo koju kriptovalutu, ali je potvrdio da će se to dogoditi već ove sedmice.
“To ćemo raditi ove sedmice, želim to učiniti prije nego kasnije, jer cijena raste”, rekao je, dodajući, “što brže to bolje.” Također namjerava sada obaviti kupnju kriptovalute, dijelom i kao način sjećanja na nedavni val Bitcoina koji je prešao granicu od 50.000 američkih dolara.

“Učinit ćemo nešto cool, možda u spomen na prijelaz praga od 50.000 USD”, rekao je gradonačelnik, dodajući da će to “učiniti kao javnu stvar, jer mislim da će to biti zabavno, a mislim da bi budi kul.”

Bitcoin je najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji s cijenom od 52.700 dolara. Slijedi Ethereum, blokchain platforma dizajnirana za podršku tokenima i protokolima. Trenutna cijena mu je 1.900 dolara nakon što je u posljednjih tjedan dana porasla za gotovo 10%.
Izvršni direktor Tesle Elon Musk gurnuo je Dogecoin - izvorno stvoren kao mem kriptovaluta - u valute na vrhu ljestvice. Njegovi česti tweetovi potaknuli su rast cijene, dosegnuvši najviših 0,08 dolara prije nego što se spustio na trenutnu vrijednost 0,05 američkih dolara.

Gradonačelnik namjerava otvoriti dva računa - oba u ličnom svojstvu - s jednim vjerovatno na kripto berzi Coinbase, a drugi na kripto berzi Gemini. Rekao je da se ova odluka dijelom temelji na njegovoj bliskoj vezi s izvršnim direktorom Coinbasea Brianom Armstrongom i suosnivačima Geminija Cameronom i Tylerom WInklevossom.

“Prijatelj sam s Brianom i prijatelj sam s Tylerom i Cameronom i želim biti siguran da znaju da podržavam njihove platforme,” dodajući, “želim to malo platiti naprijed i pomoći im da prođu dajući određeni publicitet njihovim platformama. "

Što je sljedeće za Miami?
Gradonačelnik Suarez ne samo da ove sedmice namjerava samostalno kupovati kriptovalute, već planira pretvoriti Miami u središte kriptovaluta - i u punom su jeku.

“Prošlog četvrtka imali smo prekretnicu kada sam iznio rezoluciju gradskoj komisiji koja je donijela glasovima četiri prema jedan”, rekao je gradonačelnik Suarez.

Taj glas omogućava gradu da učini tri stvari. Prvo, gradonačelnik Suarez sada može potražiti treću stranu koja će olakšati zaposlenima koji rade u Miamiju plaćanje u Bitcoinima. Drugo, omogućava gradu da pronađe treću stranu - potencijalno istu treću stranu - da olakša plaćanje poreza i naknada u Bitcoin-u. I na kraju, Miamiju omogućava da istraži mogućnost držanja Bitcoina kao imovine u gradskoj blagajni.

Nakon što se utvrdi prodavač, prijedlog će se morati vratiti Gradskoj komisiji, koja će trebati odobriti svaki prijedlog koji dobije.
Gradonačelnik Suarez također je predvidio da bi državni zakon mogao zabraniti gradu držanje Bitcoina kao imovine u rezervi riznice. Ako je to slučaj, on je predan reformi relevantnog zakonodavstva kako bi osigurao da grad može krenuti naprijed sa svojim ambicijama za kriptovalutama.

„Postoji zakonska prepreka koju ćemo možda morati savladati, ali također smo postavili kao prioritet da u slučaju da postoji neka zakonska zabrana, da se državni zakon promijeni - ili bi se trebao promijeniti - kako bi nam se omogućilo da držimo Bitcoin ”, rekao je.

Ali u međuvremenu će sam okusiti nestabilnost kripto tržišta.

Izvor: Miami Mayor Suarez Plans to Personally Buy Bitcoin, Ethereum, or Dogecoin - Decrypt

Da mu poklonimo 100 RXC? :smiley:

Izvini ali nemoj 100, 10 kao i svakome

Ipak je gradonačelnik, pa dok se ugrade ostali tu, njemu će doći 10… vjerovatno :smiley: