Google Chat biće dostupan svim korisnicima od sledeće godine

Google je potvrdio da će korisnici njegovog komunikacijskog softvera Hangouts sledeće godine morati da pređu na Google Chat. Najava dolazi manje od mesec dana nakon pokretanja Google Workspace-a, re-brendirane kolekcije kompanije sa alatima za komunikaciju, saradnju i produktivnost koji uključuje Gmail, Calendar, Drive, Chat i Meet.

GoogleHangOutsChat

Sada je najavljeno da će Chat od sledeće godine zamjeniti Hangouts za sve. Chat će biti besplatan za upotrebu za potrošače, a dostupan je u Gmail-u i kao samostalna aplikacija. Sve karakteristike Hangouts-a biće sačuvane, zajedno sa nekim novim dodacima za chat, kao što su predloženi odgovori ( suggested replies ) i emoji reakcije.

“Počevši od prve polovine 2021. godine, svi mogu započeti nadogradnju s Hangoutsa na Chat”, objasnio je Matthew Leske, Group Product Manager u Google Chatu. „Da bismo osigurali nesmetan prijelaz, pomoći ćemo da se razgovori sa Hangouts-a automatski preusmere, zajedno s kontaktima i sačuvanom istorijom. Podijelit ćemo konkretnija uputstva o tome koje korake morate preduzeti kada započnemo proces tranzicije. "