Goldman Sachs se priprema ponuditi investicijski proizvod povezan s bitcoinom

Goldman Sachs sprema se ponuditi svojim klijentima izloženost fondu kojim se trguje na burzi (ETF) koji je uložio u industriju kriptovaluta.

U novom podnesku SEC-u, div s Wall Streeta kaže da namjerava ponuditi notu koja je vezana uz uspješnost ARK Innovation ETF-a, aktivno vođenog ETF-a koji ulaže najmanje 65% svoje imovine u tvrtke čija je industrija usklađena s investicijska tema ometajućih inovacija.

Fond je uložen u Grayscale Bitcoin Investment Trust, koji institucionalnim investitorima nudi jednostavan i zakonski usklađen način za pristup Bitcoinima i altcoin tržištima.

„Tvrtke za koje ETF savjetnik za ulaganja vjeruje da su usredotočene i da će imati koristi od prebacivanja financijskog sektora i gospodarskih transakcija na tehnološke infrastrukturne platforme i tehnološke posrednike …

ETF može biti izložen kriptovalutama, poput Bitcoina, neizravno kroz ulaganje u povjerenje davatelja. Izloženost ETF-a kriptovalutama može se s vremenom mijenjati i, sukladno tome, takva izloženost ne mora uvijek biti zastupljena u portfelju ETF-a. "

Prijava dolazi dok klijenti Goldman Sachsa sve više traže izloženost Bitcoin-u.

Ranije ovog mjeseca, predsjednik tvrtke i glavni operativni direktor John Waldron rekao je da banka procjenjuje kako posjedovati i ulagati u BTC usred sve većeg interesa za kripto.

Izvor: https://dailyhodl.com/2021/03/25/goldman-sachs-prepares-to-offer-investment-product-linked-to-bitcoin/

1 Like