Goldman Sachs će nastaviti trgovinu Bitcoin futures-om sredinom marta

Goldman Sachs se vraća natrag u trgovanje Bitcoinom nakon što se 2018. “ohladio”.

Goldman Sachs oživio je planove za otvaranje trgovačkog ureda za kriptovalute i počet će se baviti futures ugovorima s Bitcoinima do sredine ožujka, rekla je u ponedjeljak za Decrypt osoba bliska bankarskom divu.

Odluka, koju je prvi izvijestio Reuters, značajna je jer odražava kako najveća imena na Wall Streetu dolaze gledati na kriptovalute kao dio svog svakodnevnog poslovanja. Također je zapaženo jer je Goldman Sachs najavio planove za stolom za kripto trgovanje u 2018. godini, ali onda je tiho odložio tu ideju usred pada cijena Bitcoina kasnije te godine.

Futures ugovori koji kupce obvezuju da imovinu kupe po zadanoj cijeni kasnije služe za povećanje likvidnosti na određenom tržištu, a koriste se i za špekulacije i za zaštitu od promjene cijena.

Goldman Sachs neće biti prvi koji će ponuditi bitcoin terminske ugovore - drugi financijski divovi poput CME Group Inc, Intercontinental Exchange Inc i Fidelity trguju njima već neko vrijeme - no odluka tvrtke vjerojatno će potaknuti daljnje zanimanje za kripto tržišta i dolazi kao znak bullrun-a za Bitcoin.

Capture

Banka nije odmah komentirala hoće li njezin trgovinski odjel, koji će biti dio odjela Global Markets njezine američke banke, nuditi ugovore za druge kriptovalute, poput Ethereuma, ili će se strogo baviti Bitcoinom.

Napad Goldman Sachsa na Bitcoin dolazi jer se čini da se izvorna kriptovaluta trese kratkog pada prošlog tjedna. Cijena Bitcoina pala je za gotovo 25% sa svih vremena dosegnutih oko 58.000 USD na približno 43.500 USD. Od ponedjeljka u podne Bitcoin je trgovao blizu 49.000 američkih dolara.

Nedavni skup dodatno je potaknut odlukom glavnih tvrtki, uključujući Teslu, da dodaju Bitcoin u svoje korporativne riznice, te bikovskim osjećajima oko Coinbase-a, koji bi trebao postati prva velika kompanija za kriptovalute koja će u idućih tjedana izaći u javnost.

Izvori: