Glavno latinoameričko tržište za nekretnine prihvata plaćanja Bitcoinom za nekretnine

Argentinsko internetsko tržište Mercado Libre pokrenulo je kripto odjeljak unutar svoje platforme, omogućavajući kupnju nekretnina sa Bitcoinom.

Sada je moguće kupiti nekretnine u Argentini i Urugvaju sa Bitcoinom putem Mercado Libre, vodećeg latinoameričkog internetskog tržišta nekretnina.

Prema najavi tvrtke, Mercado Libre pokrenuo je posvećeni kripto odjeljak unutar svoje platforme, koji sadrži ponude za stanove, kuće i zemljišne parcele u gradu Buenos Airesu, širem području Buenos Airesa, Santa Feu i Córdobi.

Cijene nekretnina izražene su u američkim dolarima, ali kada potencijalni kupac naznači svoj interes, mogu se obratiti agenciji za promet nekretninama radi dogovora o tečaju konverzije za obavljanje transakcije u Bitcoin (BTC).

Trenutno platforma sadrži 75 nekretnina kojima upravlja sedam tvrtki za promet nekretninama koje su izrazile spremnost prihvatiti kriptovalutu kao način plaćanja.

Prema Manuelu Carreterou, komercijalnom direktoru za vozila i nekretnine u tvrtki Mercado Libre, “Bitcoin nudi višestruke prednosti za poslovanje nekretninama, kako za kupca tako i za prodavatelja.” Tvrtka kaže da je uvijek pomno pratila tržišne trendove i očekuje da će se s vremenom više tvrtki za prodaju nekretnina pridružiti inicijativi.

Povodom pokretanja svog kripto odjeljenja za nekretnine, Mercado Libre bio je domaćin webinara o kriptovalutama i blockchain tehnologijama, kojem je prisustvovalo oko 300 agencija i tvrtki za promet nekretninama.

Vodeći u globalnom usvajanju kriptografije

Latinska Amerika smatra se među globalnim liderima u pogledu usvajanja kriptovaluta, a bankarske poteškoće i deprecijacija fiat valuta jedan su od ključnih čimbenika koji prate taj trend.

Prema nedavnom istraživanju koje je provela Visa, Latinoamerikanci kriptovalute sve više vide kao način plaćanja - zapravo, 25% ispitanika reklo je da su željni korištenja digitalne imovine.

U međuvremenu, opseg proizvoda i usluga koji se globalno mogu kupiti pomoću Bitcoina raste. Posljednjih mjeseci proširio se tako da uključuje sve, od Tesle do najskupljeg posjeda u Londonu. Međutim, s obzirom da je cijena Bitcoina porasla za gotovo 600% tijekom prošle godine, otvoreno je pitanje je li netko spreman koristiti svoj Bitcoin za transakcije, a ne kao zaliha bogatstva.

Izvor: