Gibraltar uvodi propise za ICO (Initial Coin Offering)

Gibraltar će predstaviti prve svjetske ICO propise. Gibraltarova vlada i Gibraltarova komisija za financijske usluge (GFSC) najavile su da će u nadolazećem periodu razviti nacrt zakona koji će regulirati ICO. Nacrt zakona koji ima za cilj reguliranje promocije, prodaje i distribucije digitalnih valuta na teritoriju Gibraltara bit će prvi skup propisa koji su razvijeni posebno za ICO.

Jedan od glavnih aspekata za regulativu ICO-a biti će uvođenje koncepta “ovlaštenih sponzora”, koji bi trebali biti “odgovorni za osiguravanje usklađenosti s pravilima otkrivanja i financijskog kriminala”, izjavio je Sian Jones, jedan od glavnih savjetnika GFSC-a.

Nacrt zakona također će uspostaviti pravila objavljivanja koja će zahtijevati da projekti ICO-a pružaju “adekvatne, tačne i uravnotežene informacije svima koji kupuju valute”, priopćila je Reutersu vlada i Komisija za financijske usluge.

Prema Reutersu, 2017. godine osigurano je više od 3,7 milijardi dolara u prikupljanju za ICO, u usporedbi s 100 milijona dolara u 2016. godini. To brzo proširenje tržišta ICO-a je ono što je navodno izazvalo Gibraltarske regulatore da poduzmu akciju.

2 Likes