Genopets - hodaj da zaradiš

Novi koncepti u oblasti blokchain igara izlaze svaki dan.Istraživanje me je dovelo do jednog zanimljivog projekta.A radi se o Genopets projektu na Solana blockchainu koji pokreće Move-to-Earn koncept djeluje prilično interesantno.


Ideja je da se fizička aktivnost nagradi korištenjem podataka sa mobilnog telefona ili fitnes uređaja. Ugrubo se može reći da je Genopet NFT kodiran vašim podacima o vježbanju vašeg uma i vašeg tijela U igri će postojati i interna valuta (XP) koja motiviše besplatno igranje (F2P), ali i kriptovaluta ($KI) koja motiviše ulaganje. Npr. dok hodate koraci iz stvarnog svijeta se pretvaraju u XP (ne u token). Ako dobijete dovoljno XP-a, vremenom ćete moći da unaprijedite svoj Genopet do tačke u kojoj postaje vrijedan drugim igračima i potom ga možete prodati na NFT tržištu. Dok ulaganjem u recimo Habitat NFT dobijate mogućnosti da zaradite $Ki token zajedno sa XP-om. Postoji i upravljački i staking token $GENE koji vlasnicima omogućava glasanje u vezi daljeg razvoja igre i prihod od stakeinga.

Preko nje možete da napravite svog digitalnog blizanca, koji je kao neka vrsta kućnog ljubimca. Preko pametnih satova i sl vam se mjeri broj sati koji ste spavali u realnom zivotu, broj koraka itd, i tako se vaše “zdravlje” i fizicka aktivnost prenose na tog digitalnog ljubimca. Što se vi više krećete i bolje spavate, imaćete jačeg digitalnog ljubimca. Ljubimac može da učestvuje u igricama, da se bori, pobedjuje, zaradjuje… Bebu ljubimca možete besplatno da izmintujete pa da gajite. Odrasli ljubimci mogu da se preprodaju jer imaju veću moć zaradjivanja. Takodje su unikatni jer ste ugradili i deo svojih navika i “snage” u njega. Plus možete da mu vremenom menjate ekstremitete i sl da bude jači ili da kreativnije izgleda…

Pored ovih ljubimaca, u igrici će biti i nekih NFT zemljišta, zatim vrednih kristala koji se gaje na njima, a koji mogu da se prodaju ili koriste kao dodatna moć vašeg ljubimca. Postoji i token $GENE i neki poeni.

Gene izlazi za par dana, a danas-sutra kreće da se prodaje na 4 IDO platforme. Originalna ideja svakako.

Dodatna dobra stvar je što je ova originalna igrica na Solani. Vjerujem da će Alameda to da pogura.

Lansiranje $GENE tokena će se realizovati u periodu od 16-og do 18-og novembra preko nekoliko sljedećih platformi: Initial Exchange Offering (IEO) na Bybit i MEXC a Initial DEX Offering (IDO) na Raydium (Solana) i Impossible Finance (BSC).

2 Likes