Galaxy Digital se odlučio za kupnju BitGoa za 1,2 milijarde dolara

Galaxy Digital najavio je da će kupiti tvrtku za kripto skrbništvo BitGo za više od milijardu dolara dionica i gotovine.

Galaxy Digital, kompanija za financijske usluge na čelu s Michaelom Novogratzom, složila se kupiti tvrtku za kripto skrbništvo BitGo za 1,2 milijarde dolara u dionicama i u gotovini, navodi se u današnjem priopćenju.

Dioničari BitGo-a dobit će 33,8 miliona dolara novoizdanih dionica Galaxy Digital običnih dionica i približno 265 dolara u gotovini, prema uvjetima ugovora.

“Kupnjom BitGo-a Galaxy Digital se uspostavlja kao sve na jednom mjestu za institucije i značajno ubrzava našu misiju da institucionaliziramo ekosustave digitalne imovine i blockchain tehnologiju”, rekao je Novogratz.

Galaxy Digital trenutno drži preko 40 milijardi dolara imovine pod skrbništvom i opslužuje preko 150 berzi i 400 institucionalnih investicija. Za usporedbu, BitGo obrađuje preko 30 milijardi transakcija mjesečno i podržava skrbništvo nad preko 400 kripto valuta.

Pogled u budućnost

Galaxy je tvrdio da će kupnjom steći oko 400 novih globalnih klijenata. Štaviše, kompanija bi trebala proći “proces pripitomljavanja”, za koji se nada da će na kraju dovesti do uvrštavanja u SAD kasnije 2021. godine.

“Snaga tehnologije, rješenja i ljudi koje ćemo imati kao rezultat ove akvizicije otključat će jedinstvenu vrijednost za naše klijente i podstaći dugoročni rast našeg kombiniranog poslovanja,” dodao je Novogratz.

Kupnja takođe omogućava Galaxy Digital-u da se geografski proširi, uz dodatak ureda na zapadnoj obali u San Fransisco-u.

Inače, Galaxy Digital bacio je kapu u ring da bi bio prvi američki Bitcoin ETF. 12. aprila ove godine, kompanija je podnela prijavu SEC-u za vođenje ETF-a na području NYSE, berze koja podržava trgovanje i za akcije i za opcije. Galaxy Digital pridružio se drugim poznatim firmama - poput Skybridge Capital Anthonyja Scaramuccija - u potrazi za dozvolom SEC-a za uspostavljanje ETF-a u SAD-u.

Kasnije ove sedmice, Novogratz će govoriti na ovogodišnjem Ethereal Summitu, koji pokreće Decrypt.

Izvor: Galaxy Digital Set To Buy BitGo for $1.2 Billion - Decrypt