Opet neka prevara na prostoru BiH rezirana od strane nasih CRYPTO BOSS-ova😀. Čuj cijena dostigla 0.13 a nigdje nema na burzi. Haha, treba prijavit prevaru da se to ukloni i ne vara iovako sjeban narod.
Prelistavajući youtube kanal dotičnog gospodina, vidio sam da ima još videa, a tu je i video nekog nijemca koji objašnjava nešto (ne znam njemački, moraće neko pomoći).
Vjeran je aktivan od 2014 sa raznim mlm semama. Ucestvovao i u OneCoin “projektu” a zadnjih godinu gura ovaj GlamJet. Prvenstveno po Tajlandu, kao sto se moze vidjeti po FB profilu.
Njegov profil i profil drage mu supruge su identicni po informacija. Tj. nista. Supruga mu je aktivnija na drustvenim mrezama, ali kako sam uspio vidjeti imaju samo par zajednickih slika. Mislim da su oni “poslovni partneri” a “brak” je just for show. Mada njega nema nigdje imenom i prezimenom na ovim web prezentacijama.
Oba domena su kupljena od GoDaddy i glase na ime te stranice. Adresa koja se moze naci na glamjet io prezentaciji je kolektivna kancelarija na Marshalskim ostrvima. Ofsor kompanije… Neke od kompanija sa adrese se mogu naci u Panama Papers, vecina ih je propalo, mada neke i dalje posluju. Nista konkretno, nista direktno… Sve je prikriveno i nigdje se niko ne pominje. Naucili su se na onecoin-u…
Whitepaper objasnjava sistem veoma slican ONECoin sistemu.
Sjajno odrađen posao i sve vrlo dobro dokumentirano. Treba ovako za svaki scam koji se pokusava uvuci na nase prostore. Ljudi bez puno znanja ulozit ce, misleci se brzo obogatiti, jer svi ovakvi muljatori upakiraju to kao izlaz iz svih njihovih problema. A u Bosni fala bogu ima
dosta problema.
Ps. Interpol ce to sjebat:+1: