Forbesova blockchain lista: Uz Amazon, Microsoft i Google, na listu ušli i Ujedinjeni narodi

Forbes je napravio drugu blockchain listu koja uključuje top 50 velikih međunarodnih organizacija i udruženja koja rade na prihvaćanju blockchain tehnologije, među kojima su se našli i Ujedinjeni narodi

Nakon što je prethodno na svoju listu Fintech 50 uključio šest poduzeća usmjerenih na blockchain, Forbes je objavio još jednu koja uključuje globalna poduzeća koja aktivno prihvaćaju blockchain tehnologiju.

Objavljena 19. veljače, nova Forbsova lista Blockchain 50 drugo je izdanje njenog godišnjeg Blockchaina 50 , koje je prvi put predstavljeno u travnju 2019. Slično kao i prošlogodišnje izdanje, nova lista uključuje gigante iz industrije poput Amazona, Microsofta, JPMorgana, Googlea, kao i tvrtke koju posluju kriptovalutama poput Bitfury, Coinbase i Ripple.

No otprilike polovina poduzeća prvi put se pojavilo na popisu, uključujući UN , drugu najveću svjetsku banku China Construction Bank kao i Square , poduzeće za mobilna plaćanja koje je osnovao izvršni direktor Twittera Jack Dorsey .

Glavni tajnik UN-a António Guterres prošle je godine izjavio kako organizacija mora prigrliti blockchain tehnologiju i pritom izjavio:

Da bi Ujedinjeni narodi bolje realizirali svoj mandat u digitalnom dobu, moramo prihvatiti tehnologije poput blockchaina koje nam mogu pomoći ubrzati postizanje ciljeva održivog razvoja.

Michael del Castillo, Forbesov novinar koji je pokrenuo prvu Forbesovu listu Blockchain 50 u travnju 2019., naglasio je da je blockchain velikim globalnim tvrtkama omogućio obradu složenih zadataka na mnogo lakši način. Izjavio je:

Blockchain je započeo s ciljem „premještanja“ bitcoina iz točke A u točku B, no sada ga koriste velike kompanije za nadgledanje i premještanje bilo koje vrste imovine diljem svijeta, što je postalo jednostavno kao i slanje e-pošte.