Crypto.ba

Financijske institucije Velike Britanije zabranjuju kripto mjenjačnicu Binance

Britanski financijski nadzornik naložio je Binanceu da zaustavi sve regulirane aktivnosti u Britaniji i nametnuo stroge zahtjeve u žestokom prijekoru jedne od najvećih svjetskih berzi kriptovaluta.

Intervencija Uprave za financije posljednjih dana jedan je od najznačajnijih poteza koje je bilo koji globalni regulator povukao protiv Binancea, raširene berze za digitalnu imovinu s podružnicama širom svijeta. Razmjena ima vremena do srijede navečer da potvrdi da je udovoljila zahtjevima regulatora.

Intervencija je znak kako regulatori izvršavaju mjere protiv industrije kriptovaluta zbog zabrinutosti u vezi s njezinom potencijalnom ulogom u nezakonitim aktivnostima poput pranja novca i prijevara, te zbog često slabe zaštite potrošača.

FCA je također ovog vikenda izdao upozorenje potrošača i protiv Binance holding kompanije registrirane na Kajmanskim ostrvima i protiv Binance Markets Limited, podružnice sa sjedištem u Londonu koju kontrolira izvršni direktor Changpeng Zhao, a nadzire je britanski regulator.

„Binance Markets Limited ne smije obavljati nikakve regulirane aktivnosti u Velikoj Britaniji,“ rekao je FCA, dodajući, „nijedan drugi entitet u Binance Group ne posjeduje bilo koji oblik odobrenja, registracije ili licence za obavljanje regulirane djelatnosti u Velikoj Britaniji“.

Poslije zabrane nekih banaka iz UK transfer na Binance, još je i Binance morao zaustaviti transfere EUR putem SEPA naloga…
Due to events beyond our control, we are temporarily suspending EUR deposits via SEPA Bank Transfers from 8am UTC on July 7, 2021. You are still able to deposit EUR and/or buy cryptocurrencies via credit or debit cards on Binance.

Baš su ih nešto nagazili…

1 Like

Pa činjenica je da mnogi ne mogu podnijeti da Binance profitira toliko, a da nema ni sjedište, kako CZ tvrdi… :smiley:

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF