FBI, ICE, IRS, SEC i slični možda traže vaše podatke

Crypto Exchange sa sjedištem u San Franciscu Coinbase otkriva da je primio poplavu zahtjeva od agencija za sprovođenje zakona iz SAD-a i širom svijeta.

U svom prvom Transparentnom izveštaju, kripto berza koja opslužuje 38 miliona kupaca širom svijeta kaže da je primila 1.914 zahtjeva od organa za sprovođenje zakona i vladinih agencija koje žele doći do podataka o korisničkim računima i finansijskim evidencijama. Coinbase otkriva da se 96,6% zahtjeva odnosi na krivične istrage, dok je 3,4% povezano sa građanskim ili administrativnim poslovima.

Kripto berza takođe imenuje razne agencije za sprovođenje zakona koje su podnijele zahtjeve za informacije o kupcima. Savezni biro za istrage ( FBI ) čini 30,5% zahtjeva, slijede Istrage o državnoj bezbednosti ( HSI ) sa 16,5% zahtjeva i Agencija za borbu protiv droge (DEA) s 9,3% zahtjeva. Ostale vladine agencije koje su takođe tražile evidenciju kupaca od Coinbase-a uključuju Immigration and Customs Enforcement ( ICE ), Internal Revenue Service ( IRS ) i Američku komisiju za hartije od vrijednosti ( SEC ).

Coinbase naglašava da su i biroi za sprovođenje zakona iz drugih zemalja zatražili informacije o kupcima. Zajedno sa Sjedinjenim Državama, koje su odgovorne za 58% svih zahtjeva, agencije iz Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke i Francuske podnijele su 441, 176, odnosno 45 zahtjeva za informacijama.

Na slici ispod je spisak zemalja koje su tražile izveštaj o kupcima. Za sada naše zemlje nema.

1 Like

Ovdje nije možda, već na sve moguće podmukle načine traže podatke svih korisnika kripto valuta, a Coinbase kao i od prvog dana, uz blagi teleći osmjeh daje sve naše podatke.

Meanwhile…

stekaj