Europska investicijska banka prodala je 121 milijun dolara u dvogodišnjim bilješkama na Ethereum mreži

Investicijski ogranak Europske unije udružio se s tvrtkama Santander i Goldman Sachs radi prodaje digitalnih obveznica na Ethereum blockchainu.

Investicijski ogranak Europske unije, Europska investicijska banka, prodala je digitalnih obveznica vrijednih 100 milijuna eura (121 milijun dolara) na blokchainu Ethereum, navodi se u izvješću Bloomberg Law, pozivajući se na anonimne izvore.

Prema izvještaju, obveznice su cijenene u utorak, a sastoje se od dvogodišnjih novčanica koje imaju kupon od nula posto. Investicijske banke Goldman Sachs, Societe Generale i Banco Santander također su bile uključene u proces.

Ethereum je druga najveća blockchain platforma po tržišnoj kapitalizaciji. Omogućuje stvaranje višestrukih tokena, koji mogu biti zamjenjivi, poput valute, ili nezamjenjivi, poput digitalnih kartica za trgovanje ili drugih NFT umjetnosti.

Ovo nije prvi put da banka izdaje obveznice na blockchainu. U septembru 2019. Santander je izdao obveznicu od 20 milijuna dolara na Ethereum mreži. Upotrijebio je ERC-20 token za predstavljanje obveznice, koja je naknadno namirena korištenjem drugih tokena.

Druga tvrtka koja koristi javni Ethereum blockchain za namiru je računovodstvena tvrtka EY. Pokušava navesti velike tvrtke da stvore sporazume, podmire račune i izvrše plaćanja na blockchainu - ali također radi na tehnologiji privatnosti kako bi ti podaci bili povjerljivi.

Mnoge tvrtke također su koristile privatne, zatvorene verzije blockchaina, gdje je pristup ograničen na njihove klijente koji imaju dozvolu za korištenje mreže. Umjesto toga, banke Europske investicijske banke testiraju javni Ethereum blockchain.

  1. godine iz banaka i financijskih institucija koje su izjavljivale svoj interes za korištenjem blockchain tehnologije, bez kriptografije, pojavila se široka pripovijest o “blockchainu, a ne bitcoinu”. Vidimo li sada početak okupljanja “blockchain za obveznice”?

Izvori:

https://twitter.com/_JohnWhelan/status/1387078953240866823?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1387078953240866823|twgr^|twcon^s1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F69380%2Feuropean-investment-bank-sold-121-million-in-two-year-notes-on-ethereum