Pozdrav svima, prije sad već mjesec dana sam se raspitivao na Crypto.ba discordu kako bi se dalo otvoriti donacijski poziv u BiH i nakon mnogo odugovlačenja i stvari koje su iskrsle, mogu s vama podijeliti našu prvu kampanju: Donate crypto where it matters — Blockchair
Nekoliko stvari:
- Našoj organizaciji se blockchair sam ponudio kada su kretali sa pokretanjem ove platforme za donacije i nakon kratkog istraživanja i uz svesrdnu pomoć crypto.ba i bcx.ba ekipe otvorili smo novčanike na našoj prvoj kripto mjenjačnici u rekordnom roku.
- blockchair je u zadnjih 10-ak dana istestirao posljednje stvari da li funkcionišu i kako, te smo od danas spremni da ispromovišemo cijelu akciju.
- Voljeli bi čuti i od vas kako da to što bolje uradimo! Prvi plan je da se prijavimo na cryptogivingtuesday .org i promovišemo našim redovnim kanalima ali ako imate prijedloge i ideje gdje još možemo tražiti podršku, unaprijed hvala.
- S obzirom da je crypto zajednica ujedno i zajednica tehnoloških wizzova, sigurno vam ne moramo naglašavati koliko je zaista potrebno da sva djeca u BiH imaju priliku da uče i završe škole sa, sada, neophodnim materijalima za rad - kompjuterima i tabletima. Ono što ćemo naglasiti jeste da mi kao Institut primamo donacije i u tehnici, ne samo kriptovalutama: ako vaša firma želi da donira kompjutere i drugu opremu, kontaktirajte jedan od naših ureda i u suradnji s vama ćemo potpuno transparentno dostaviti na vrata onima kojima je to najpotrebnije u školskoj 2020-21. godini: https://mladi.org/v2/bs/o-nama/kontakt
Hvala na pažnji i bilo kojoj podršci, čujemo se sa novostima kako ih i mi budemo dobijali.