Dojo gaming framework

Dojo je framework koji je otvorenog koda, dokazan gaming engine, pružajući sveobuhvatan set alata za izgradnju provjerljivih igara i autonomnih svjetova.

dojo-mark-full-dark

:rocket: Pokrenite Vašu igru na blockchainu brže s Dojo! framework.

Dojo nudi sveobuhvatan skup alata za razvoj igara na blockchainu, koristeći mogućnosti Rusta i Caira :crab:, kako bi pružio neusporedivu brzinu i proširivost.

:key: Istaknute mogućnosti Dojo-a:

Sistem entiteta i komponenti (ECS): Izrađen u Cairosu, pruža čvrstu osnovu za strukturiranje vaše igre.
Torii Indexer: Recite zbogom ručnom kreiranju indeksera. Torii to radi automatski za vas!
Katana mreža: RPC razvojna mreža za pojednostavljenje i ubrzavanje iterativnih procesa vaše igre.
Sozo CLI: Vaš pouzdani CLI alat za nadzor i održavanje vaših igračkih univerzuma.
Tipizirani SDKovi: Za lakše kodiranje.

Zašto Dojo?

Dojo je vrhunac lekcija naučenih iz pokušaja izrade igara na blockchainu, sektora koji se pojavljuje u industriji video igara. Svaki programer koji je pokušao izraditi igru na blockchainu cijeni urođene inženjerske prepreke - spoznaja koja nas je potaknula da kreiramo Dojo. Baš kao što ne biste svaki put rekreirali Unity kada razvijate novu igru, isti princip se primjenjuje ovdje. Dojo je dizajniran da rukuje složenom infrastrukturom, omogućujući programerima da se fokusiraju na jedinstvene aspekte svojih igara.

Zašto Cairo & Starknet?

Dokazive igre zahtijevaju svojstva nultog znanja za efikasno skaliranje i verifikaciju proračuna. Cairo se bavi ovom potrebom pružajući općeniti jezik, eliminirajući složenost stvaranja krugova za uključivanje SNARK-ova.

Jednostavno možete programirati u Cairo-u i vaše aplikacije automatski postaju dokazive.

Štoviše, svoje programe možete postaviti na Cairo Virtual Machine (CVM), koji je kompatibilan sa Starknet-ovim Layer 2, Starknet aplikacijskim lancima, pa čak i u pregledniku putem WebAssembly (WASM)! Dojo teži pružanju jednostavnih ZK primitiva kako bi potaknuo razvoj vaše igre.

Interesantan framework, koji se nedavno pojavio, te po nekom mom skromnom mišljenju ovaj framework će biti odličan za kreiranje raznih zanimljivih igara, koje iza sebe mogu imati blockchain tehnologiju.

Danas ćemo instalirati Dojo framework, zajedno sa cijelim paketom aplikacija koje su potrebne kako bi se uradila jedna igra.

Koristićemo Ubuntu distribuciju kako bi smo instalirali Dojo, Sozo, Katana i Torii, te za početak vam treba “cargo” sa kojim ćete instalirati minimalne zahtjeve.

sudo apt install cargo

cargo install --git https:// github.com/ dojoengine/dojo --force sozo katana torii (

Nakon toga instalirajte Rust i potrebne komponente https://rustup.rs/

curl --proto ‘=https’ --tlsv1.2 -sSf https://sh.rustup.rs | sh