Dobra vijest za kripto gamere

Kreatori igara na aa Ethereal Virtual Summitu rekli su da blockchain igre rastu zdravom brzinom i da bi mogla ubrzati u naredna 24 mjeseca.

Šta to znači za gamere?

Tokom panel diskusije na Ethereal Virtual Summit, programeri igara sa sjedištem u Ethereum mreži razgovarali su o mogućnostima i izazovima koji su pred nama, uključujući očekivanje značajnog rasta za blockchain industriju igara u naredna 24 mjeseca.

Moderator samita Cecily Mak iz ConsenSys-a, kao i trio aktivnih programera blockchain igara: Peter Kieltyka iz Horizon Blockchain Games (SkyWeaver), Ben Heidorn iz Blockade Games (Neon District) i Jeffrey Zirlin (Axie Infinity).

Zirlin je rekao da je važno istaknuti „konkretne prednosti“ igara koje pokreću blockchain, jer tehnologija i svrhe možda neće biti očigledne široj publici. “Nedavno smo videli veliki pomak ka ovom pojmu: igraj i zaradi”, rekao je, a igrači dobijaju digitalnu imovinu stvarne vrednosti igranjem. Napomenuo je da neke kripto-kompanije žele subvencionirati igre pružajući žetone igračima i na taj način proširiti vlastite korisničke baze.

Na apstraktnijem nivou, on je ukazao na rast omiljenih igara kartama Magic: The Gathering tijekom godina. Podsjetio je da su vlasnici prodavaonica kartica pomogli njegovanju njegove popularnosti evangelizacijom za Magic, organiziranjem turnira i stvaranjem sadržaja - ali postoji očigledna prepreka ulasku u rad sa fizičkom prodavaonicom karata. Dok to nije slučaj sa digialnom imovinom.

„Blockchain igrači u ovaj prostor dolaze sa pravima na digitalno vlasništvo, tako da naši igrači u osnovi mogu voditi posao sa digitalnom kolekcijom upravo iz svog Ethereum novčanika“, rekao je Zirlin. “Kod Ethereuma, ova ideja svakoga može imati vlastiti biznis sa sjedištem u mini digitalnom kolekcionarstvu … jedino što im je potrebno je [Internet] i Ethereum novčanik.”

Zanimljiv rasplet događaja za buduće gamere koji će moći zarađivati direktno, a ne kao do sada, morali su svoj dio zarade proslijeđivati osobama koje su tu samo zbog profita.

1 Like