Digitalni novčanik toliko jednostavan za korištenje da ga mogu savladati i oni koji nemaju iskustva s blockchain tehnologijom

KakaoTalk chat-aplikacija tvrtke Ground X slična je WhatsAppu, a sada nudi i digitalni novčanik koji se jednostavno koristi. Upoznajte aplikaciju Klip koja pruža jedinstvenu priliku za jednostavnije upravljanje digitalnim sredstvima unutar KakaoTalka, vodeće aplikacije za dopisivanje u Južnoj Koreji

Ground X , blockchain podružnica južnokorejskog internetskog giganta Kakao i programer Klaytna , 3. lipnja je pokrenuo uslugu blockchain digitalnog novčanika Klip .

Dostupan u KakaoTalku, mobilnoj aplikaciji za razmjenu poruka koju koristi više od 90% južnokorejske populacije, Klip pruža korisnicima da upravljaju svojim digitalnim sredstvima na mobilnim uređajima. Korisnici se mogu prijaviti u Klip putem svojih postojećih Kakao računa.

Digitalni novčanik koji je dovoljno jednostavan i prikladan da ga mogu koristiti i oni koji nemaju prethodno iskustvo s blockchain tehnologijom

Korisnici Klipa mogu sigurno pohraniti i lako prenositi digitalnu imovinu dobivenu iz blockchain aplikacije Klaytn. Naime, platforma Klaytn globalna je javna blockchain platforma koju je također razvio Ground X, a od 3. lipnja Klip podržava 11 kriptovaluta, uključujući Klaytnov vlastiti token nazvan KLAY. No broj kriptovaluta koje će podržavati Klip postupno će se povećavati.

Klip je osmišljen tako da predstavlja novčanik namijenjen svima, uključujući i one koji malo poznaju blockchain ili kripto imovinu. Da bi to postigao, Klip se usredotočuje na optimizaciju upotrebljivosti, sigurnosti i rasprostranjenosti.

Klip omogućava korisnicima slanje i primanje digitalnih sredstava s osnovnim podacima o KakaoTalk računu, a ne složenim adresama novčanika tipičnim za većinu blockchain novčanika. Prijenos digitalne imovine brz je i ne zahtijeva dodatne naknade.

Sigurnost - ključna značajka Klipove usluge

Privatni ključevi korisnika Klipa sigurno se pohranjuju u šifriranim formatima, zahvaljujući sigurnosnoj značajci poznatoj kao upravljanje ključevima (engl. Key Management Service) .

Očekuje se da će Ground X dodati još mogućnosti novčanika u narednim mjesecima. U drugoj polovini godine Klip će biti izravno povezan s Klaytn blockchain aplikacijom, a nakon toga Ground X planira lansirati svoju mobilnu aplikaciju diljem svijeta.

1 Like