Crypto.ba

Deutsche Börse i Commerzbank planiraju kripto tržišta

Uložili su u fintech firmu koja se zove 360X i planiraju izbaciti tržišta za tokenizirane nekretnine i umjetnost.

Deutsche Börse, njemački operater tržišta, udružuje se s Commerzbank kako bi razvio tržište zasnovano na blockchainu za imovinu poput umjetnosti i nekretnina.

Dio je to ulaganja kompanija u fintech firmu koja se zove 360X. Deutsche Börse i Commerzbank planiraju prodati svoju prvu tokeniziranu imovinu putem firme kasnije ove godine.

Povoljno je vrijeme za tokene svih oblika i veličina - gdje su odgovarajuće kriptovalute poput Bitcoina i Ethereuma dominirale razgovorom proteklog desetljeća, druga kripto imovina (poput NFT-ova, dionica žetona i još mnogo toga) trenutno uživa u trenutku na suncu.

NFT-ovi su nezamjenjivi tokeni: digitalne kolekcionarski predmeti na blockchainu, od kojih su mnogi povezani sa slikovnim ili video datotekama. Proteklih nekoliko mjeseci prodaju se u milionima i otvorili su nove načine za tokenizaciju imovine izvan lanca. NFT-ovi su u prvom tromjesečju ove godine generirali preko 2 milijarde dolara, dok su se tweetovi, digitalne slike i GIF-ovi unovčavali putem mrežnih NFT aukcijskih kuća.

Commerzbank je uložila i druga ulaganja u svijet blockchain tehnologije (jedna od njih je Curv, aplikacija za pohranu kriptografije), ali njeni analitičari uglavnom se oslanjaju na Bitcoin, nazivajući ga čisto špekulativnom imovinom.

Deutsche Börse je malo više uključen - WisdomTree Investments, koja trenutno pokušava dobiti odobrenje za Bitcoin ETF u SAD-u, već ima ETP (proizvod kojim se trguje na berzi) uvršten na tržište Xetra sa sjedištem u Frankfurtu.

Izvor: https://decrypt.co/69525/deutsche-boerse-commerzbank-crypto-marketplaces

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF