Deutsche Börse Group prisvaja većinski udio u Crypto Finance AG

Međunarodna organizacija za razmjenu Deutsche Börse Group želi proširiti svoje usluge usredsređene na kripto usluge za institucionalne klijente.

Međunarodni organizator tržišta Deutsche Börse Group najavio je stjecanje dvotrećinskog većinskog udjela u fintech startupu Crypto Finance AG usmjerenom na digitalnu imovinu, s ciljem da “proširi svoju ponudu za digitalnu imovinu pružanjem izravne ulazne tačke za investicije.”

Opisujući tim Crypto Finance kao “idealno strateško uklapanje”, Thomas Book, član izvršnog odbora za trgovanje i kliring u Deutsche Börse, rekao je da će nam stjecanje "izuzetno pomoći na našem putu da izgradimo pouzdan i potpuno reguliran ekosustav digitalne imovine za institucionalni investitori u Evropi “, u saopćenju za štampu uz objavu.

Prema danas objavljenoj najavi, ulaganje Deutsche Börsea je “umjereni trocifreni CHF [švicarski franak] milion”. Osnovana 2017. godine, Crypto Finance svojim institucionalnim klijentima nudi usluge poput trgovine, skladištenja i ulaganja u kriptovalute.

Šta je Crypto Finance AG?
Crypto Finance AG je također reguliran od strane Švicarskog tijela za nadzor financijskog tržišta (FINMA) i sastoji se od licencirane kompanije za vrijednosne papire koja omogućava 24/7 trgovanje i posredovanje u preko 200 kripto valuta.

„Zajedno ćemo omogućiti hiljadama financijskih institucija i profesionalnih investitora u Europi da odmah uđu u ovu novu klasu imovine na način koji im je poznat“, dodao je Jan Brzezek, izvršni direktor i osnivač Crypto Finance AG.

Po izdanju, akvizicija će pomoći Deutsche Börseu da „dodatno proširi poslovanje i proširi spektar usluga digitalne imovine“, kao i da učini usluge Crypto Finance lakšim pristupom „za učesnike putem uspostavljenih platformi“ da uspostavi neutralan, transparentan, i visoko skalabilni ekosustav digitalne imovine pod evropskom regulativom. "

Trenutno ugovor čeka regulatorno odobrenje i očekuje se da će biti finaliziran u Q4. Nakon akvizicije, postojeći ulagači Crypto Finance zadržat će preostale dionice, uključujući Brzezek, koji će i dalje voditi i upravljati kompanijom.

Kao što je Decrypt izvijestio, Deutsche Börse nedavno se udružio s Commerzbank kako bi stvorio tržište zasnovano na blockchainu za imovinu poput umjetnosti i nekretnina.

Izvori:

https://twitter.com/DeutscheBoerse/status/1409787216658841603?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1409787216658841603|twgr^|twcon^s1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F74742%2Fdeutsche-borse-group-acquires-majority-stake-in-crypto-finance-ag

1 Like