Decentraland, mišljenja?

Decentraland je decentralizovana platforma virtualne stvarnosti koju pokreće Ethereum blockchain. Unutar platforme Decentraland korisnici će moći kreirati, doživljavati i unovčavati svoje sadržaje i aplikacije.


Konačni, pokretni, 3D virtualni prostor u Decentralandu naziva se LAND, ne-zabrinjavajućim digitalnim sredstvom koje se čuva u Ethereum pametnom ugovoru. Zemljište je podijeljeno na parcele koje su identificirane kartezijanskim koordinatama (x, y). Ove pakete trajno su u vlasništvu članova zajednice i kupuju se koristeći MANA, žeton kripto valute Decentralanda. To korisnicima daje potpunu kontrolu nad okruženjima i aplikacijama koje stvaraju, a koje se mogu kretati od bilo čega poput statičnih 3D scena do interaktivnijih aplikacija ili igara.

Neke su parcele dalje organizirane u tematske zajednice ili okruge. Organizacijom paketa u okruge, zajednica može stvoriti zajedničke prostore sa zajedničkim interesima i upotrebama. Na originalnom GitHubu možete pronaći popis originalnih prijedloga okruga. Sadržaj koji čini Decentraland pohranjuje se i distribuira putem decentralizirane mreže dok su vlasništvo i transakcije potvrđeni na Ethereum blockchainu.

Dok je Decentraland još uvijek u aktivnom razvoju i trenutno ne postoji način da se pristupi svijetu, on će podržati nekoliko platformi: moći ćete pristupiti Decentralandu s mobilnog uređaja, web preglednika ili VR slušalice kako biste poboljšali vaše uživanje u iskustvu.

Šta je MANA

MANA je fleksibilni, ERC20 token kriptovalute Decentraland-a. MANA je spaljena ili potrošena u zamjenu za parcele ZEMLJIŠTA. Za trenutni sažetak kritičnih statistika poput ukupne i cirkulirajuće opskrbe, posjetite našu nadzornu ploču za transparentnost MANA Tokena.

Koliko god ovo zvučalo morbidno ili slično, mislim da ovo nije loša prilika da se udružimo te da kupimo jedan virtuelni plac na ovom Decentralandu.

Kroz 10. dana počinje prodaja parcela, a u svom krugu imamo dosta geometara :wink:

@turbo86 @SayoG

Treba mi vaše mišljenje oko ovoga…

Kome se da, slobodno čitajte više podataka

Par videa kako bi nam olakšalo shvatanje svega ovoga

Više videa možete naći ovdje

Ukoliko neko misli da je ovo neka 3D igrica sa lošom kvalitetom, onda čitajte ponovo.

Neko ko se potrudio da napravi ovoliko informacija, baš i ne cilja samo na 3D igricu sa fuj kvalitetom.

Malo smo detaljnije ušli u tematiku, iz čega zaključujemo da vam je potreban Metamask, MANA token, kao i Market na kojem kupujete virtuelni “plac”.

Cijene placeva se kreću od 1000 MANA tokena, što je na današnji dan oko 60€ vrijednosti, tj 0.006 BTC

https://coinmarketcap.com/currencies/decentraland/markets/reported/

Izgled marketa na kojem kupujete placeve

Upravo smo naletili na par virtuelnih lokacija na mapi (obilježeno crvenom bojom) koja su bliže “Decetraland Plazza”, koštaju preko 600.000 MANA tokena, što je trenutne vrijednosti preko 4 BTC, tj 37.000€ :open_mouth:

https://cdn.discordapp.com/attachments/649245577015590962/676018288748134400/unknown.png

Kupit pa preprodat arapima

1 Like