DASH podjeljen na 2 dijela nakon neuspješnog forka

Dash blokčejn je zaustavljan i podjeljen na dva djela nakon neuspešnog hard forka

Lanac trenutno ne proizvodi blokove a developeri nisu pretjerano rječiti. Posljednje obavještenje CTO-a Dash Core Grupe je bilo prije 13 sati. Navodno pripremaju neko ažuriranje.

Fork v19 je trebao da uvede novi tip nodova. Novi nodovi su napravili haos, pa se blokčejn podjelio na dva paralelna lanca a nemamo pojma ni koji je pravi.

Dash je nekada bila kriptovaluta sa fokusom na privatnost dok nisu uveli ‘opcionu privatnost’. Tad je kao i druge kriptovalute koje su uvele neefikasnu opcionu privatnost izgubio svrhu.

Ova vijest je takođe jako bitna za našu crypto.ba zajednicu jer RXC je zapravo fork X11 algoritma ili dash fork.Nekada je bilo 10 Dash za 1 BTC sada ni hiljada neće valjati.

1 Like

Hvala na obavijesti, sreća naša pa nismo forkali v18 kod, tako da što se tiče novih nodova mi nemamo problema tih jer ne planiram raditi upgrade.

Nedavno smo ja i kolega @way pričali o tome da pokrenemo inicijativu da RXC prebacimo sa POW na POS.

Ovo što se desilo sa DASH jer uistinu razlog dodavanja novog koda na masternode sistemu, koji je napravio split lanca te još veću konfuziju u odabiru koji je “pravi” lanac.

Opet, ponoviću, ovo nema veze sa nama jer naš kod je na verziji 14, gdje nema nikakvih problema niti je dodavan masternode koncensuz koji je napravio trenutnu havariju na DASH blockchain mreži.

1 Like