Dash nadogradnja obećava manje naknade - i snažnu konkurenciju za Bitcoin?

dash

DASH, decentralizirana digitalna valuta, objavila je novu nadogradnju, koja obećava smanjenje većine transakcijskih naknada na manje od trećine centa. Promjena smanjuje redovne naknade za transakcije, tako da sada svaka transakcija košta fiksnu stopu od .00001 Dash. U ovom trenutku to je cca. 0.0032 USD.

InstantSend transakcije, koje se potvrđuju online za manje od dvije sekunde, bit će svedene na iznimno nisku cijenu od 2,8 centa (0,0001 x trenutna cijena DASH-a), piše EconoTimes. InstantSend transakcije koštaju 0,001 Dash ili 28 centi, a nasuprot tome, bitcoin transakcija iznosi oko 6 USD.

Nadogradnja također utiče na brzinu i količinu transakcija, a Dash se sada može pohvaliti 48 transakcija po sekundi dok Bitcoin ostaje na sedam. U poređenjnu sa 2.000 transakcija koji Visa ostvari ili 1500 transakcija blockchain firma Ripple, nije ova cifra DASH-a toliko značajna, ali ipak znači da se može izvršiti više od četiri milijuna transakcija dnevno - a to nije uopšte loše za tehnologiju koja je još na samom početku.

Najznačajnije promjene u nadogradnji su:

- DIP0001 implementacija (2MB block)

- Smanjenje naknade za transakcije 10x

- InstantSend fix

- Eksperimentalni HD wallet sa podrškom za BIP39/BIP44

isl.