Dogodilo mi se prije dva dana da mi pare na trust waletu odu u hash aid tj Imao sam token Tether USDT BEP20 pare su mi se povukle u dvije transakcije u isto vrijeme kao i kod moga kolege koji živi u indiji i jos 10/20 ljudi na raznim stranama svijeta …… i samim tim mi se trust wallet zakljucao uplatio sam na njega 10 ustd da probam nesto ali ne mogu sa njima nista raditi … ima puno scam ljudi pa vidim da su ovde svi oke imam ovde vise povjerenja …
Mislim da je ovo jako teško riješiti, javi nam ako uspiješ
Garant si konektovan na Dapp. Nekom si dao oristup da ima na tvom novcaniku. Pare neces vratiti. Iskljuci opciju automatske konekcije na dapp. Nakbolje bi ti bilo da otvoris novi novcanik. Ukljuci sto vise zastite. Pored pina omoguci i fingerprint. I naravno transaction passwor. Pazi kome dajes pristup. Mislim na Dapp konekciju. Srdacan pozdrav. Pare koje si izgubio ne mozes vratiti.
Nije imao niko pristup sem mene … Pare nisam vratio i citav mi je novčanik zablokiran . Ne koristim više trust wallet
Jeste. Nece ti pare tek tako nestati. Vjerovatno si dao pristup nekoj minning grupi. Nebitno. Koristi sigurnije wallete. Sretno
Isto ti se moze desiti sa bilo kojim hot wallet-om ako ne mozes garantovati da uredjaj na koji ga instaliras nije 100% cist. Jednostavni malware je dovoljan da neko posjeduje tvoj seed phrase od trenutka kada kreiras wallet, i iskoristi ga onda kada mu se isplati, moguce i godinama kasnije.
Drugi problem, kao sto kolega iznad rece, su Approvals za razne smart contracts koje das svjesno ili nesvjesno, i jedan takav Approval moze znaciti da dajes nekome dozvolu da raspolaze svim tvojim sredstvima sa walleta.
Hot wallet posmatraj kao fizicki novcanik u kojem nosis marke - ne drzi u njemu vise od onog sto si spreman da ti neko odzepari u tramvaju.
Od sad samo binance