Da li biste nosili ? LG PuriCare

LG izbacuje na tržište nosivi pročišćivač zraka koji je predstavio prije nekoliko mjeseci. LG PuriCare nosivi pročišćivač zraka je maska za lice koja se napaja putem baterija dizajnirana da blokira do 99,95 posto virusa, bakterija i uobičajenih alergena.

LG je iskoristio avgustovski virtualni IFA 2020 događaj kako bi predstavio nosivu opremu. To je više od obične maske: uređaj je u osnovi jedan od PuriCare pročiščivača zraka kompanije PuriCare koji se može vezati za vaše lice, a sadrži dva H13 HEPA filtra koja se nalaze u prisutnim pročistačima.

Nosivi uređaj takođe ima respiratorni senzor i dvostruke ventilatore za opskrbu filtriranim zrakom. Senzor automatski postavlja jednu od tri brzine ventilatora na osnovu ciklusa i jačine disanja korisnika.

Uključivanje ventilatora i senzora znači da maski treba izvor napajanja, a to je baterija snage 820mAH. LG kaže da ona može trajati i do osam sati u režimu male snage, dok u režimu velike snage traje dobra dva sata. Za potpuno punjenje baterije treba oko dva sata.

Različiti dijelovi maske mogu se ukloniti, očistiti i zamijeniti ako je potrebno, a LG je uređaj integrirao u svoju aplikaciju LG ThinQ, tako da korisnici imaju obaveštenje kada filtere treba promijeniti. Svaki se element može i reciklirati.

Još jedna uvjerljiva karakteristika je kućište pročistača, koje koristi UV-C LED svjetla za uklanjanje 99,9% štetnih klica u samo 30 minuta. LG kaže da uklanja i vlagu iz unutrašnjih komponenata uzrokovanih dahom korisnika.

„PuriCare nosivi pročišćivač zraka razvijen je da odgovori na rastuću potražnju širom svijeta za proizvodima koji mogu poboljšati ličnu higijenu u vrijeme kada je to najpotrebnije“, kaže Dan Song, predsjednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

„Ovaj revolucionarni uređaj nudi novi nivo prijenosne zaštite, omogućavajući potrošačima da u hodu ugodno udišu čisti zrak, tako da imaju jednu manje stvar oko koje trebaju brinuti.“

Američki Centri za kontrolu bolesti ipak zapravo preporučuju upotrebu maski s ventilacijskim otvorima za sprečavanje širenja koronavirusa. HEPA filteri možda će moći blokirati ulazak štetnih materija u respiratorni sistem, ali LG ne govori ništa o zraku koji se izbacuje, što bi moglo biti razlog zašto se u izdanju ne spominje Covid-19.

Nosivi pročiščivač zraka LG PuriCare počet će se uvoditi u ključne regije, uključujući Aziju i Bliski Istok, između ostalih. Cena za sada ostaje misterija.

Koja uzimačina, ali čuj, ko masla ima i m*** maže :smiley: