Crypto.ba

Crypto friendly banka u BiH

Pozdrav svima,

da li neko ima informacija koja od banaka u BiH (ako takva postoji) prihvata uplate na devizni račun na osnovu prodaje Bitcoin-a. Dakle imam sve papire, porijeklo novca, transakcije, datume kupovine, prodaje, porez, sve, samo je potrebno da taj novac legne na devizni račun neke od banaka. Dakle treba mi banka koje ne priča priču oko internih procedura koja brane prilive po osnovu crypto valuta.

Da li je neko imao iskustva sa tim i o kojoj banci se radi?

BCX i kartice ne mogu koristiti jer se sredstva nalaze na Skrill-u, dakle crypto je već prodan a Skrill je prije nekog vremena ograničio opcije za BiH korisnike i sada dozvoljava samo transfer na račun u banci.

Jesi probao Sparkasse banku?

Sa njihovog računa sam uspio preko Whitebit kupiti USDT, tako da idem na to su iole crypto friendly banka :slight_smile:

Druga koju bi preporučio, jeste SberBank i NovaBanka, jer furaju "ruski"sistem :smiley:

Nova Banka ne može, to sam probao. Kad priliv iz inostranstva dođe na račun, pošalju ti mail da im dostaviš dokaz o čemu se radi. Cim spomeneš crypto, vrate novac nazad, bez obzira što si čist sa papirima. Naravno, citiraju “interne procedure”. Spakasse mi nije pao na pamet, moraću ih kontaktirati mada čisto sumnjam da će neko biti spreman da radi sa novcem od crypto.

Jedino možda Naša banka, vidim da BCX sad kod njih ima račune, više nisu u ex-komercijalnoj.

U svakom slučaju, hvala ti na odgovoru. Ako još neko ima neko iskustvo, pls podijelite.

2 Likes

Ja sam se zeznuo, mislio sam na Naša banka, umjesto NovaBanka…

Javi nam kako je prošlo kod sparkasse :wink:

Ja inace menjam kripto za PM (PerfectMoney), nakon toga koristim PM to Visa exchange (RF Banka).

Fee zna da bude da te glava zaboli ali niko me do sada nije pitao “sta, odakle, od cega…” itd.

Možeš li nam pojasniti kako to ide? Mijenjaš kripto za PM gdje? Na njihovoj platformi?

Na https://www.bestchange.com/ monitoru nadjem echanger koji mi nudi najbolji rate za zamenu kripta u USD, pa to posle menjam za kes.
PM mi je inace platni procesor na mom sajtu, pa kad povlacim kes, povlacim sve zajedno.

Vidio sam te exchanger-e mada moram da priznam da izgledaju vrlo sumnjivo. Ajd, drago mi je da nekome to radi. Meni i dalje treba rješenje za Skrill, sumnjam da bi Skrill dozvolio neki veći broj transakcija preko tih exchanger-a.

2 Likes

Skrill je uvijek komplikovao isplate koje se vežu za kripto valute, poslije ovoliko vremena čovjek bi rekao da su došli sebi… ali kao što vidim isti stav imaju.

Prije par dana su me obavijestili da opcija withdraw to card koja je prije radila fino, više nije dostupna za drzavljane BiH. Vidjecu ovo sa Nasom bankom iduce sedmice pa javim kako sam prosao. Koliko vidim, devizne uplate im idu preko Sbera ili PBZ Zagreb.

mozes li sa skrilla na paypal da povuces?

Mislim da ne mogu, osim da koristim neki od ovih exchanger-a. Za tako nešto se bojim da me ne banuju jer koliko vidim u Skrill TOS piše da ne dozvoljavaju direktnu kupovinu crypto-a sa 3rd party aplikacija.

Treba mi banka. A onda bih lako došao do tvoje berze. :slight_smile:

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF