Crypto Exchange predstavio novi hardverski wallet

Crypto exchange Gate.io lansirao je svoj hardverski novčanik, Wallet S1, kako bi pojačao sigurnost, bezbednost i skladištenje privatnih ključeva korisnika, objavila je kompanija u saopštenju za javnost.

GateIo

Sa sedištem u Hong Kongu, Gate.io svakodnevno omogućava preko 63 miliona dolara na svojim kripto listama i ima za cilj unapređenje svoje sigurnosne prakse za klijente novom ponudom hardverskog novčanika.
Wallet S1 je rešenje za čuvanje privatnog ključa za sredstva kupaca koje sadrži ugrađeni display sa prepoznavanjem otiska prsta ( Fingerprint Recognition ). Ovo stvara jedinstvenu lozinku za svakog vlasnika - jer nijedna osoba ne deli iste otiske prstiju - umesto potrebe za pamćenjem složenih lozinki ( što teoretski može biti prinudno nametnuto ).

“Privatni ključ zaključan je u samom hardveru, sigurno i daleko od interneta, i čini ga praktičnijim u potpisivanju potpisa kada korisnik izvršava svakodnevni transfer”, rekla je Marie Tatibouet, CMO u fabrici Gate.io, u svojoj izjavi.

Dodala je, “To je prvi hardverski novčanik s vodećim algoritmom za prepoznavanje otiska prsta na svetu koji se može automatski inicijalizirati prilikom otkrivanja napada grubom silom.”

Gate.io tvrdi da novčanik S1 podržava više od 10.000 kripto valuta, uključujući i vodeće valute poput Bitcoina i Ethereuma.