Crypto.ba kancelarija Q&A

Ljudovi, sutra treba da se nadjem sa jednim covjekom, koji je igrom slucaja jedan od advokata u advokatskoj kancelariji Stevanovic iz Bijeljine. Jedne od jacih kancelarija u BiH. Planiram da ga ispitam oko pravnih zackoljica u vezi ovog naseg poduhvata sa SIB-om.

Pisem vam ovo jer nemam nekih ideja sta bi ga pitao. Zato vas molim da se raspisete ovde, da imam neku bazu pitanja sta bi nam moglo koristiti.

Ko nije upoznat sa tematikom:
https://crypto.ba/t/crypto-ba-sibcoin-proposal-crypto-ba-office/2180/5

>>>Svi su dobro dosli sa svojim pitanjima<<<
Ne morate sada da lupate glavu o tim pitanjima, pisite sta god ima smisla pa cemo filtrirati u hodu.

Edit: Kancelarija ce sluziti za edukaciju i promociju SVIH kriptovaluta i blockchain tehnologija, ali s obzirom da finansije primamo od SIB-a, malo ce se vise naginjati na promociju tog projekta.

@Rux @Rudar.rs @B.I.O.S @Brzina @Elvadoka @Nadimak

2 Likes

U planu imamo da otvorimo Crypto.ba udruženje, koje bi pokrilo osnovu , kako bi bili u skladu sa zakonom.

Moje pitanje bi bilo, ako je moguće:

“da li je moguća retroaktivna naplata poreza na kupovinu ili prodaju kripto valuta, kao i profit na koji je ostvaren na kripto mjenjačnicama”

Da ne bude da kuliram, meni je ovo potpuno nepoznata bransa i ne mogu pomoci sa nekim pitanjima.
Jedino sto mi pada na pamet, a sto vec znate, jeste da se raspitas za zakonske regulative u bih, i ako dodje do nekih “neagtivnih” promena da li mozete odgovarati za iste…

Druga stvar, sto ljudi-sto cudi, mozda covek nije dovoljno upoznat sa tim stvarima i pitanje je da li sve sto ti kaze bude samo misljenje…

1 Like