Crypto.ba Escrow servis

Način plaćanja i dostava artikala između korisnika
Sve transakcije, kupovine i prodaje se vrše isključivo sa Bitcoinom.
Način dostave između korisnika, je stvar dogovora Prodavača i Kupca, s tim da i Prodavač i Kupac imaju Escrow opciju koju Crypto.ba forum nudi bez ikakvih naknada.
Šta je to Escrow?
Escrow račun je posrednički račun na koji jedna ugovorna strana u nekom trgovačkom ugovoru, preda Crypto.ba Escrow servisu dogovorenu sumu Bitcoina za trenutnu trgovinu, s tim da je Crypto.ba Escrow servis ovlašten da položeni novac isplati njegovoj drugoj ugovornoj strani, pod uvjetima koji su utvrđeni Escrow ugovorom između Escrow servisa - escrow agenta, nalogodavca i korisnika. To je založni/uvjetni način, koji služi za namirenje potraživanja sa kojeg se radi isplata tek nakon ispunjenja određenih uvjeta.
Escrow servis dogovarate isključivo sa Crypto.ba Escrow administratorskim računom, preko privatnih poruka, na kojem pristup ima isključivo jedna osoba, koja je i vlasnik foruma, za koju postoji pisani trag u slučaju bilo kakvih malverzacija.
Escrow opcija u slučaju kupovine/prodaje Bitcoina
Escrow opcija u slučaju kupovine/prodaje artikla između korisnika Crypto.ba foruma
Ukoliko kupujete ili prodajete isključivo artikl, od nekog korisnika Crypto.ba foruma, a želite da se transakcija izvrši na najsigurnji način, i za Kupca i za Prodavača, tako što će Crypto.ba Escrow servis biti posrednik u transackiji, tako što će Kupac poslati sredstva Crypto.ba Escrow servisu na čuvanje, zatim Crypto Escrow servis potvrđuje Prodavaču da su sredstva Kupca zaprimljena i da može poslati artikl Kupcu. Kada Kupac potvrdi da je primio dogovoreni artikl i da je sve kako je dogovoreno, tada Crypto Escrow servis proslijeđuje sredstva na račun Prodavača i samim tim se transakcija završava u najboljem smislu.
Prodavač i Kupac dobijaju pozitivne značke od Crypto.ba Escrow servisa, a Crypto.ba dobiva pozitivan dojam koji će pomoći ostalim korisnicima da iskoriste Crypto.ba Escrow servis.
3 Likes

BTC escrow se moze raditi kao da je u pitanju artikal. Prodavac posalje BTC posredniku, kupac uplati sredstva preko banke, posrednik proslijedi BTC kupcu.

1 Like

Već imamo završen prvi Escrow servis

:slight_smile:

Drugi Escrow servis u toku :slight_smile:

Samo da napomenemo članove i posjetioce da imaju naš besplatan Escrow na raspolaganju kada su u pitanju kupovina/prodaja kripto valuta.

Ne dopustite da vam neko ukrade novac ili kripto valutu jer ste mislili da su svi pošteni kao vi.

2 Likes

bump!

Upozorenje: ne kupujte kripto valute od neprovjerenih osoba, uvijek koristite posrednika tj. escrow opciju koju vam nudimu besplatno, u cilju što sigurnije trgovine između članova zajednice.

Rux, Crypto.ba

2 Likes

Da li preko ovoga servisa mogu razmijeniti ETH ili je ograničeno samo na BTC?
Ono što sam zamislio jeste da pošaljem ETH na Vaš escrow račun, kada bude na Vašem računu javite kupcu koji tada meni uplati novac i kada mi novac legne obavijestim Vas da proslijedite ETH kupcu?
Jesam li ovo dobro napisao?

1 Like

Baš tako :slight_smile: Nije bitna koja kripto valuta.

Samo ću vas zamoliti da napravite novu temu u kategoriji Escrow tako da ostane trag neki.

1 Like