Crypto.ba and RXC Whitepaper (BA)

Većina vas zna šta je “Whitepaper” nekog projekta.

U tom dokumentu se objašnjava tehnologija koja se koristi u projektu, kao i budući ciljevi i razlog zašto bi neko investirao u vaš projekat.

Statistika kaže, da od 10 ljudi, samo 3 osobe pročitaju Whitepaper nekog projekta, a u većini slučajeva ti dokumenti su samo napisani na način da privuku potencionalne kupce.

U većini slučajeva imamo Whitepapers koji su čisti klon projekta od kojega su “forkali” kod, tako da na samu izradu Whitepaper koristili su samo, PDF to WORD, Replace ALL i to je to :smiley:

Kao što smo u par navrata izjavili, mi ne radimo kako većina radi, jer većina radi radi brzog profita te napuštaju projekat baš u trenutku gdje bi da su legalni bili, uzeli bi novac na pošten način .

Vjerujte mi da sam RXC Whitepaper napisao prije 10 dana, te uz male korekcije i uz malo lektorisanja od strane community members koji su jako sposobni. Smatrao sam da je whitepaper toliko nebitan još ranih dana kripto valuta, jer svako može da napiše prelijepu bajku i da na taj način privuče investitore.

Moja vizija Whitepaper-a, je totalna suprotnost onoga što ćete u većini slučajeva pročitati kada istražujete neki projekat.

Not “We will, We will, but rather We did, We did”

Svaki dio u Whitepaper sam “potkovao” sa linkovima, tako da ako ste istraživačkog duha, uvidjećete da stvarno nismo tu neki novonastali projekat koji je nastao jer je cijena Bitcoina prešla 60.000 KM.

Potvrdu da sam napravio odličan potez, sam dobio tek ovih dana kada je naš RXC Whitepaper pročitalo dosta grupa koje se bave proučavanjem toga da li je neki projekat ispravan ili ne.

Ekipa sa HotBit i BitForex su bili toliko uduševljeni, da su nam dali ogroman popust na listiranje, ali opet to je zasad veliki zalogaj za nas. Iako je Whitepaper u tom trenutku bio gotov tek 80%, ovo mi je dalo pozitivan znak, nebitno za listiranje.

image

Ovi koji su upoznati sa Whitepaper ostalih projekata u zadnjih 5 godina, uvidjeće razliku šta znači Whitepaper projekta koji ima jako pozitivan portfolio na polju kripto valuta.

Stvar je u tome što kompletan Whitepaper je napisan u smislu da objasni sve što smo do sada radili, vjerujte da nisam ni 30% stavio šta smo sve odradili, ali u nekim budućim verzijama svakako dodati sve.

Mislim da smo jedni od rijetkih kripto projekata koji su svoj Whitepaper završili sa rečenicom

Ako vas interesuje tehnologija iza RXC kripto valute, istražite DASH tehnologiju

Ovaj pristup ne samo da je pošten prema developerima DASH-a koji su toliko vremena uložili, već pošten prema nama kao ekipi koja se poslužila njihovom tehnologijom kako bi kreirali prvu BiH community driven kripto valutu.

RXC projekat će uspjeti samo ako se mi kao community udružimo, te zajedno uz učenje napravimo nešto što ćemo moći koristiti u budućnosti.

RXC projekat nema CEO, nema nekog “glavnog”, iako sam ja to započeo, to ne znači da je ovo moje.

Naprotiv, svačiji je.

U svijetu decentralizacije tj. kripto valuta je jako bitno shvatiti da pravi decentralizovani community projekat koji nije imao ICO, nije imao premine, te je od prvog bloka bio umješan community i to javno, neće imati problema sa zakonom jer je sve bilo potpuno transparentno i otvoreno.

Predstavljam vam RXC Whitepaper koji je još uvijek u izradi, tako da će biti dodano još stvari kako uhvatim vremena, srećom pojavljuje se dosta članova koji mi već pomažu u kompletnoj priči.

Hvala vam od srca!

E sad bacite oko na text, ako imate kakvih zamjerki ili ispravki, pišite na ovoj temi :slight_smile:

Have fun!

1 Like

Pozz Rux, uradio sam recenziju dokumenta, šaljem link. Ništa suštinski, samo par typo grešaka.
Nadam se da ne zamjeriš.
Možeš i obrisati post, ako želiš.

1 Like

Naravno drug, svaka čast na pomoći koja mi je jako potrebna ovih dana.

A ovo što si uradio je dokaz da bez community podrške, ni jedan projekat ne može da uspije!

:slight_smile:

Daj mi svoju RXC adresu, ide na kaficu nešto RXC, od srca!

Ajd’ drago mi je da sam bio od pomoći.

RDbdpDn1Y3KkHDCvUH6Uf4ojCQuYSpKBD3

1 Like