Crypto ATM - partnerstvo

Pozdrav ekipa,

zanima me da li ima neko u Sarajevu da je zainteresovan za partnerstvo u varijanti 50/50, za pokretanje Crypto ATM biznisa u BiH?

Pozdrav

2 Likes

Pozdrav i dobro nam došao :sunglasses:

Ideja ATM poslova je nešto što smo svi mozgali
u zadnjih par godina, dobro bi nam došlo svima.

1 Like

Hvala,

zanima me samo zasto to niko nije uradio do sada. Sta je prepreka?

Pare i banke :joy:

Kako su banke konkretno blokator?

Zavisno od banke, neke od njih jednostavno ne žele kontakt sa kripto valutama.

Ali ideja je odlična, uz pravi tim izvodivo je.

1 Like

Mislim da banke nemaju veze sa ATM-om,vec novac i dobar pravni tim.

1 Like

Koliko sam shvatio u kratkom i pomalo povrsnom istrazivanju situacije po pravnim pitanjima u BiH. Stvari su jos uvijek nedefinisane i sumnjam da ce se uskoro definisati - sto naravno ne zaustavlja ine inspekcije da naplate svoje postojanje :slight_smile:

Super tema,jer zadnja 2 mjeseca takodjer razmisljam o tome ali pojedinosti bas i ne znam da mada mislim da to nema veze sa bankama,ATM je mjenjacnica sama za sebe,sigurno bi se trebala platiti dobra lokacija plus neke pravne pojedinosti oko biznisa.
Najvece ulaganje je sam ATM koji kosta oko 6000 € osnovna varijanta (kupovina i prodaja btc i jos par cryptomjena),preciznije cjena je izmedju 6500 i 12000 € pojednom komadu zavisno od opreme.
Mislim da su ti ATM-ovi sto sam ja gledao isti kao i oni sto su po Srbiji.
Postoje tu i manji za 3 000 € ali na njima se moze samo kupiti btc

2 Likes

Naravno da treba, zna se nas problem, zakasnimo na sve sto bi moglo poboljšati našu ekonomsku, životnu situaciju! Kako bi to uticalo pozitivno na naše društvo.

1 Like

Kad sam u prethodnim odgovorima spominjao banku, nisam išao na to da je za kripto ATM sistem potrebna banka, već sam htio spomenuti trenutno stanje tj. odnos banaka prema kripto valutama.

Opet, ako bi neko već imao par bankomata na području BIH, svakako ne bi bilo loše da koristi banke, za depozit i podizanje novca koji se smješta u sami ATM, jer u protivnom morali bi novac nositi sa sobom iz grada u grad, što predstavlja sigurnosni propust.

2 Likes

Odnos banaka kod nas prema kriptu je sigurno nikakav al sigurno ce se i to promjeniti kad tad,sigurno cemo biti zadnji u svijetu al ce biti ;).
Prvo bi se trebala nabaviti 2-3 ATM-a pa onda ici u pregovore :slight_smile:
Znaci min investicija 14 000 - 21 000 € za 2 ili 3 ATM-a

Računaj tu da moraš “podmazati” još sigurno 5. milja eura, razne smicalice, zavisno od lokacije gdje želiš, neko će tražiti rentu…

Naravno,samo se isplati centar u neki bolji trzni centar tipa Al Šity :slight_smile: i BBI. (govorim za Sarajevo ) a u svakom gradu je najbolje u centar :).

1 Like

Činjenica je da ako neko želi kupit BTC preko ATM, njemu ni 7. brda, ni 7. dolina nisu daleko :smiley:

Samo je pitanje je li ima dovoljno takvih da se posao isplati.

Ali ja govorim iskljucivo o 2-way ATM-ovima.

Činjenica je da treba biti spreman tj. računati prvih par godina bez profita.

Mislim da bi se kod nas vise prodavao btc nego li kupovao kao i ostale cryptovalute,a u buducnosti ko zna mozda bi se povecala i kupovina.
2 way ATM sa nekom srednjom “opremom” je 7500 € ako dodamo najam mjesta gdje bi ATM stajao,moja predpostavka je da bi mozda tek u 3 ili 4 godini poceo zaradjivat.
Problem je sto kod nas niko ne prima btc pa ga skoro niko i ne kupuje,mozda bi vise bilo prometa od turista :slight_smile:

1 Like