Crowdfunding: 2nd mjenjačnica

Dragi moji, dobili smo jutros ponudu za Upbit mjenjačnicu iz Koreje koja ima jako puno korisnika, i veliki su fanovi POW kripto valuta.

Jako dobar popust smo dobili, gdje bi nas listiranje na par RXC/KRW i RXC/BTC izišlo oko 4000$

Najbolji način da vidimo da li je naša zajednica spremna da napravimo ovaj korak ka drugoj mjenjačnici na drugom kraju svijeta :wink:

Dostaviću adrese za doniranje kako bi se listirali na ovu mjenjačnicu.

Ukoliko ne skupimo dovoljno novca, vraćamo sve nazad.

USDT (TRC20)
TWEBJvgFiEY5wnCPKHcez1hYGpMo8wQfNx

BTC
3MLdqLMreSKCQgt4kFbW29SrWiduo9BWFX

ETH
0xBAFF4F887924871aF1a7aFF9526D05663Bda1494

Ukoliko imate neke druge kriptovalute, javite se da vam dostavim adresu!

NAPOMENA: niko nije dužan donirati ništa, ovo je pokušaj da uz pomoć zajednice se listiramo na ovu mjenjačnicu. Molim vas da ostavite trag donacije u slučaju refundiranja da možemo to što lakše uraditi.

Skupljeno

700 USDT

4 Likes

Od mene ide 200 USDT

Skupljeno

200/4000 USDT

1 Like

Uplaćeno 5 usdt

Skupljeno 205/4000

1 Like

100USDT od mene

Skupljeno

305/4000 $

2 Likes

Et cenera od mene.

WhiteBit internal_transaction_1ec6c3fe-3cfc-4a91-b536-c3ad9cb78b93

2 Likes

Javila mi se i Coinsbit mjenjačnica sa još boljom ponudom od Upbit-a, što se tiče usluga.

MarketMaking i 2 x ZeroFEE accounta.

Jer morate razumjeti, da npr Coinsbit mjenjačnica nam daje MarketMaking opcije besplatno, dok npr Upbit daje samo par gdje bez MM sistema moramo sami sebi popunjavati ordere.

Jedan veliki razlog dobro popusta na Whitebit jeste upravo taj što smo izabrali bez MarketMaking sistema, što dosta uzima vremena nama jer moramo popunjavati spread na orderima tako da likvidnost bude u granicama normale.

Spread na ordere ne smije biti manji od 10%, što smo potpisali i na Whitebit, inače dobivamo opomene što može rezultirati delistiranjem sa berze.

U međuvremenu javiće nam se još sigurno njih, jer npr. Coinsbit ekipa se javila nakon što su pročitali naš whitepaper, gdje se osjetila dobrodošlica kada su me kontaktirali.

2 Likes

Poslao 50$

2 Likes

Poslao 100 USDT

2 Likes

Poslao 50 USDT

1 Like

+100 usdt

Tronscan

2 Likes

Do sada smo skupili 700 USDT :smiley:

10 USDT

2 Likes

Danas sam dobio odličnu ideju da implementiramo RXC u jedan jako dobar plugin za Wordpress, nakon čega bi mogli RXC zakačiti na RXCmarket kao i na sve buduće online shops.

Imam jednu ludu ideju, ali treba mi mišljenje i dopuštenje zajednice.

Ekipa koja radi ovaj plugin mi je rekla da će nas implementirati u plugin za 515 USD, te da će RXC biti dostupan svima koji koriste njihov plugin za isplate.

Prijedlog je da preusmjerimo fundiranje za drugu mjenjačnicu, kako bi ovo završili, jer odmah bi mogli koristiti RXC na našem rxcmarket.com kao i na nolimit.ba, te na svim budućim eshops.

Trenutno imamo skupljeno 700 USDT za drugu mjenjačnicu.

Ukoliko bi ovo uradili, već u srijedu bi mogli prodavati i kupovati stvari sa RXC.

I da, skoro da zaboravim, sinoć u ranim satima smo uspjeli implementirati RXC u rxcgames.com tj. uradili smo prvi depozit RXC-a na RXC Games sistem te smo do kasno u noć igrali razne igre.

Ovim zatvaramo “krug” u kojem bi imali ogroman “usecase” za RXC.

Šta mislite o ovome i ako ste za, bacite glas na anketi.

Preusmjeriti sredstva?
  • Da
  • Ne

0 glasača

3 Likes

Bilo koja integracija RXC-a koja omoguje njegovo korištenje u široko rasprostranjenim uslugama, po mom skromnom mišljenju, treba da ima prioritet nad listiranjem na mjenjačnicama.

RXCgames i webshop plugin su definitivno takve vrste integracija. Njihovo korištenje će doprinijeti popularizaciji i prihvatanju RXC-a pa generisati promet koji inace ne bi imao.

Dakle: HELL YEAH!

3 Likes

Judging from the current situation, we may not find a better exchange than whitebit. Rather than being listed on some exchanges with no trading volume, it is better to increase the value of RXC itself.

2 Likes

Bravo @harry !

Guys Harry is from Canada, one very cool and positive guy, welcome to Crypto.ba friend.

Then voting is clear, we have 99% voters that voted with YES, and only one @Serpie that voted with NO.

I will leave voting until tommorow, monday just to be sure democracy is honored :smiley:

So by the power invested in me by the community, we are going to list our self to ECommerce pluggin where we will be able to sell and buy stuff for RXC.

:slight_smile:

1 Like

As i see @Serpie voted with NO, may we know the reason.

Im trully wondering why, maybe we overseen something he didnt, please, elaborate yourself :smiley:

Onda slijedi novi napad medija … :smiley:

1 Like

Ja sam glasao NE iz jednog jedinog razloga.

Smatram, ali ne tvrdim da sam u pravu, da nebi bilo lose da smo zastupljeni na par mjenjacnica i samim tim povecali dnevni volume. Mislim da bi na taj nacin povecali i samu potraznju i vrijednost RXC. Takodje mislim da bi povecali i broj rudara jer bi sira zajednica po mom misljenju bila zainteresovana za majning alt coina koji od samog starta parira cijenom altovima koji su dugo na trzistu.

Ja licno od pocetka izlistavanja na whitebit-u uporedjujem RXC sa DOGE, razlika se ogleda u tome da imamo i jacu cijenu koina koji je vec duze vrijeme prisutan na berzama sirom svijeta.

Jasno vam je da s enece desiti da je RXC na jednoj berzi 0.03 a na drugoj 0.07 jer je sve to manje vise uvezano i cijena moze da varira izmedju 0.0000001 i 0.0000003 sto je na ovaj volume tehnicki beznacajno. Medjutim kada bi dosegli volume od nekoliko stotina hiljada RXC dnevno, ta razlika bi bila manja u decimali ali bi porasla sama cijena koina i potraznja za istim.

Sa druge strane, ovo je community crypto pa samim tim ni predlog za koji se glasalo nije los i tu se nalazi prostora za trgovinu RXC-om, samo ja nisam siguran koliko ce to uticati na njegovu vrijednost.

Jasno skroz šta želiš reći, ali kada bi samo uvidio koliko posla ima na jednoj mjenjačnici da se drži likvidnost, spread ispod 3% kao i minimalni volume, gdje je potreban Market Maker bot, koji zna koštati i do 4000$ mjesečno…za svaku mjenjačnicu na koju si listiran :smiley:

Ne ispunjavanje obaveza potpisane u ugovoru za listiranje može rezultovati delistiranjem coina, a to sigurno ne želimo. Što nam govori, da je bolje imati dobru jednu mjenjačnicu i mogućnost integracije RXC-a za razmjenu, što će se na kraju odraziti na likvidnost unutar same RXC mreže.

S druge strane, otvara nam se totalno druga grana u RXC ekosistemu, tj. mogućnost da nešto prodamo ili kupimo za RXC na rxcmarket.com, kao i to što RXC onda možemo implementovati u bilo koji web shop i to veoma lako.

Zatim ako želite da okusite svoju sreću sa RXC na rxcgames.com, koji je još u razvijanju, tako što ćete biti u mogućnosti da igrate “Minesweeper, Tower, Plinko, Dice, itd” gdje nakon mogućeg dobitka RXC-a, isti taj možete poslati npr na rxcmarket.com i kupiti sebi nešto od osobe koja će biti u mogućnosti primati RXC, te isti zamjeniti na mjenjačnici :smiley:

1 Like