Čovjek je koristio Coinbase da bi Hitmanu platio Bitcoin za ubistvo supruge, kaže FBI

DOJ i IRS istražuju Binance, prema Bloombergovom izvještaju.

Binance, najveća svjetska berza kriptovaluta po obimu trgovine, pod istragom je Ministarstva pravosuđa i Uprave za unutrašnje prihode, navodi Bloomberg.

Tačan predmet istrage nije potvrđen, ali navodno su umiješani službenici koji obično rade na pranju novca i poreskim prekršajima. IRS sonda ne cilja samo korisnike Binancea već i potencijalno zaposlene u kompaniji, prema Bloombergovim izvorima.

Binance već godinama prate regulatorni organi - trenutno ga istražuje Komisija za trgovinu robama zbog da li je svjesno dopustio američkim kupcima da trguju na svojoj platformi koja nije iz SAD-a. Tvrtka tvrdi da stanovnicima SAD-a aktivno onemogućava pristup investicijskim proizvodima za koje bi bilo potrebno da se registruju kod CFTC-a ako se trguje u SAD-u, te da slijedi sve zakonske i regulatorne zahtjeve unutar jurisdikcija koje posluje.

“Svoje zakonske obaveze shvatamo vrlo ozbiljno i u suradnji s regulatorima i agencijama za provođenje zakona”, navodi se u izjavi kompanije objavljenoj na njenom Twitter nalogu. “Naporno smo radili na izgradnji robusnog programa usklađenosti koji uključuje principe i alate za sprečavanje pranja novca koji finansijske institucije koriste za otkrivanje i rješavanje sumnjivih aktivnosti,” kaže se.

Naslov “vijesti” je loš. Sam članak zapravo i nije toliko loš (ali tko čita). Opisano je kako je @binance surađivao s agencijama za provođenje zakona u borbi protiv loših igrača, ali nekako je to izgledalo kao nešto loše … :thinking: Svejedno. Nazad na posao.

  • CZ :large_orange_diamond: Binance (@cz_binance) 13. maja 2021

U oktobru prošle godine Forbes je objavio priču u kojoj je izložio ono što je tvrdio da su Binanceovi planovi za izbjegavanje američkih regulatora. Binance je odgovorio tuživši izdavača zbog klevete, iako je kompanija od tada odustala od tužbe.

Changpeng Zhao, izvršni direktor kompanije, čuven je oko toga gdje se tačno tvrtka nalazi. Binance je registriran na Kajmanskim ostrvima, ali Zhao tvrdi da nema službeno sjedište. Coinbase, proizvod Silicijske doline, nedavno je iznio sličnu tvrdnju.

Izvor: https://decrypt.co/70825/binance-doj-irs-investigation

Kad je budala, trebao je Monero :rofl:

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF