Britanska kripto mjenjačnica EXMO pogođena je DDoS napadom

To je drugi napad EXMO-a za manje od dva mjeseca.


Poslužitelji za britansku berzu kriptovaluta EXMO jutros su pali nakon DDoS napada.

Usluga nije bila dostupna otprilike tri sata i od tada se vratila na mrežu, prema predstavniku kompanije.

“EXMO je nastavio s radom”, rekao je glasnogovornica za Decrypt. „Sada sve radi kako treba. Nažalost, uz pljusak tržišne aktivnosti, koji nesumnjivo pokreće pozitivne promjene, vratili su se i mnogi negativni fenomeni. DDoS, s kojim smo se suočili, samo je jedan od njih. "

Također je pojasnila da je napad utjecao na cjelokupnu infrastrukturu kompanije, “uključujući web stranicu, API, Websocket API i razmjenske karte”, te rekla da se provode dodatne sigurnosne mjere kako bi se takve stvari spriječile u budućnosti.

DDoS (distribuirano uskraćivanje usluge) napad koordinirani je pokušaj preopterećenja web stranice i prekida mrežne aktivnosti. To je uobičajena taktika među zlonamjernim akterima u kripto prostoru: web lokacije za Binance, Bitfinex i OKEx doživjele su DDoS napade.

Prošlog mjeseca, problemi s uslugom na anonimnom servisu pretraživača Tor bili su označeni kao oblik DDoS napada.
Capture
I dok EXMO nije podijelio puno informacija o težini incidenta, ovaj napad dolazi manje od dva mjeseca nakon kršenja sigurnosti koje je iscrpilo ​​oko 5% imovine kompanije.

U to vrijeme analitičari su za Decrypt rekli da je s berze možda ukradeno preko 10 miliona dolara.

EXMO postoji od 2013. godine i predstavlja se kao konkurent popularnijim globalnim kripto berzama. Kratka stranica „o nama“ na njenoj web stranici može se pohvaliti „više od šest godina rada bez curenja podataka i hakovanja“, koja bi vjerovatno trebala biti ažurirana u nekom trenutku.

Izvor: https://decrypt.co/57766/exmo-ddos-attack

1 Like