Brave Browser uduplao broj korisnika za godinu dana

Brave browser, web pretraživač zasnovan na Chromium-u sa zanimljivim skupom karakteristika i poslovnim modelom, koji je pokrenut još 2016. godine, jako dobro napreduje u posljednjih dvanaest mjeseci. Prema statistikama koje je pružio sam Brave, aktivni mjesečni korisnici više su nego udvostručeni sa 8,7 miliona prije 12 mjeseci na 20,5 miliona danas.

BraveBrowser_2

Što se tiče dnevno aktivnih korisnika, ta je brojka porasla sa 3 miliona prošle godine na 7 miliona dnevno aktivnih korisnika danas. Ova brojka povećala se za 2,3 puta.

Ova kratka usporedba s glavnim pretraživačima Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera i Vivaldi potvrđuje da Brave za Android ima najbolju ocjenu od svih spomenutih pregledača.

  • Brave – 4.7
  • Microsoft Edge – 4.5
  • Opera – 4.5
  • Google Chrome – 4.2
  • Vivaldi – 4.1
  • Firefox – 3.9

Brave preglednik isporučuje se sa matičnim blokatorom oglasa. Brave koristi kriptovalutu Basic Attention Token za zaradu. To se postiže omogućavanjem korisnicima da se prijave za oglašavanje i dobiju BAT valutu zauzvrat za to. Izdavači, operateri web stranica, također primaju svoj dio prihoda od oglasa, a isto tako i kompanija Brave.

U proteklih dvanaest mjeseci popravile su se i financije. Broj verifikovanih kreatora porastao je sa 300.000 prošle godine na 972.000 danas. Brave je do danas prikazao više od 2 milijarde oglasa sa prosječnom stopom klikova od 9%, prema podacima kompanije.

Ako još uvek niste probali naša je topla preporuka da instalirate i probate.
Download link : Brave browser

1 Like

Ja koristim Brave od početka prošle godine. Odličan browser nema šta :wink:

Definitivno jedan od mojih prvih izbora poslije Firefox-a