BRAVE browser - Blokirajte facebook i google dominaciju

Iza ovog preglednika, kojeg opušteno možemo nazvati prvim Crypto preglednikom, stoji Brendan Eich, suosnivač Mozille i kreator JavaScripta. Po svemu sudeći, tu je da ostane, štaviše, da trenutne preglednike pošalje u historiju.

Brave je preglednik otvorenog koda koji se ističe po tome što blokira reklame, a onda ih zamjenjuje svojim reklamama. Tvrtka koja stoji iza ovog projekta, Brave Software. najavila je kako će uzimati 15 posto ukupnog prihoda od reklama.

Sad se pitate vjerovatno “šta ja imam od toga” ??

Zauzvrat će se pobrinuti da reklame koje oni odluče prikazivati ne budu toliko napadne kao one na drugim stranicama. Također, Brave neće koristiti “kolačiće” koji vas prate na internetu, već će za izbor reklama koje ćete gledati koristiti lokalni zapis povijesti surfanja.

Što znači, obećavaju da nas neće prisluškivati preko mikrofona, pa nam to isto pokušati prodati :slight_smile:

Što se tiče ostatka prihoda, 55% profita odlazi izdavaču, a 15% agenciji koja je prodala oglas. Posljednjih 15% prihoda će, prema Eichovim riječima, biti vraćeno korisnicima, a oni će taj novac koristiti za plaćanja na njihovim omiljenim stranicama.

Blokiranje oglasa, doduše, znači kako uskraćujete dio prihoda web odredištima koja rado posjećujete i čitate, a neka među njima neće vam dozvoliti pristup sadržaju ako ne uklonite blokadu.

Kako bi riješili taj problem, u Brave je ugrađena mogućnost mikro-plaćanja web odredištima, kao i sustav koji zamjenjuje ‘loše oglase’ s manje iritantnim Braveovim oglasima.

Kada instalirate ovaj preglednik, dobićete 15 BAT tokena u vašem Brave crypto walletu, koji možete koristiti kao tip sistem na stranicama koje posjećujete.

Ukoliko posjećujete Crypto.ba forum, od prvog dana primjetili ste da ne postoje reklame tipa addsense ili slično, jer ja sam lično uvijek bio protiv takve vrste reklame, jer da bi nešto profitirali neko mora kliknuti na reklamu, te kupiti proizvod, tada dobijete neki prihod.

Preuzmite Brave browser

brave%20switch_banner_1%402x

braveswitch_banner_1

brave%20crypto
rsz_brave-logo-png-transparent

3 Likes

Izvršni direktor Binancea preporučio da preuzmete Brave preglednik zbog svoje privatnosti

https://twitter.com/cz_binance/status/1248611069976666114

Podržite Crypto.ba koji je verificirani BRAVE Publisher

Preuzmite Brave browser, koji za razliku od Chrome browsera štiti vašu privatnost.

brave%20crypto

Malo da vratimo ovu temu u život!

Upravo mi je preko Brave browsera dospijela transakcija od 0.25 BAT

ovo čudo radi :slight_smile:

Nemojte zaboraviti ugasiti u brave rewards opciju Auto-Contribute, ako vam je to ukljuceno oderace vas za BAT jer ga od vas daju verifikovanim userima na brave :slight_smile:

2 Likes

Pozdrav, i ja vec goginu i vise koristim Brave. Svidja mi se to sto stvarno blokira dosta reklama i mozes imati kontrolu, sta da pusta
Imam dodatno pitanje u vezi sa sakupljanjem ovih Faucets donacija-kapljica. Da li je to trosenje vremena na skupljanje ovih Tokena /Coins. Na dosta mjesta se nude i stalno bi trebao da posjecujem te sajtove i klikam na njih u nekim vremenskim periodima…
Ja sam iz radosnalosti poceo da skupljam i vidim da samo trosim vrijeme i struju :crazy_face:
Da nesto drugo radim vise bih zaradio nego na ovih nekoliko mikro ili mili $.
Dodatno, sta da radim sa svim tim sitnisem koji se nalazi na razlicitim mjenjacnicama/platformama? Kako to sve jednostavno zdruziti u jedan Wallet i nadati sa da ce biti 1$+, poslije svih transakcija i troskova.

Na BCXu otvoriti Wallet da bi uplacivao sa BAM racuna Banke i kupovao neku od 5 ponudjenih valuta
Kada koristim Brave, dobijam BATe i idu na Uphold Wallet
Na RXC dobijam RXC i mogu ih samo poslati na WhiteBit i otvoriti Wallet
i tako za svaki Faucet ili grupu novi Wallet…

Znaci imam 3, 4 ili vise Hot Wallets “za pocetak”, ako bi htio da radim neka ulaganja ili stacking… trebao bi nove Wallete (MetaMAks, Exodus, Coinomi , TrustWalet…)

Zato pitam za savjet i da ne pravim nepotrebne korake, Hvala

1 Like

Poz @Djuro

Ono što ti tražiš jeste multi-wallet koji će imati više kripto valuta pod “jednim krovom”.

Baš sam neki dan pregledavao opet Guarda multi-wallet, te sam kontaktirao ih da vidimo koja bi bila procedura da listiramo RXC na njihovu platformu.

Više o tome na

https://forum.crypto.ba/t/wallet-review-guarda-multicurrency-wallet/3146

Što se tiče Fauceta, ja sam živi svjedok da još 2013te si mogao dnevno nakupiti Bitcoina ili Litecoina što bi sad bile jako velike sume u protuvrijednosti tj u € ili $.

1 Like

Kada uhvatim vremena, pogledat cu Guarda multi wallet.

Mogu da vjerujem na rijec da su pojedinci zaradjivali u pocetku (2013…+++) na Faucetu jer su tada davali “vece kapljice” a i vrijednost tih Coina/Tokena je u medjuvremenu porasla. Koliko se sjecam, Brave je nagradjivao sa 1 BAT za neke reklame i donirao za rererale po 5BAT, ali sada to splo na sicu. Ja tada nisam znao kako to da koristim pa je sve sto sam dobio, automatki odlazilo nazad u promet… :nauseated_face:

Sada sam provjerio i vidim da u mjesec dana mogu dobiti oko 1BAT do 1.5BAT od Brave na Desktop varianti. Za Mobile tu je stvar teze za “zaraditi”, mozda 0.3 do 0.5 BATa/mj, ali ih mozes koristiti tek kada nakupis 15 BATa. To znaci vise od dve godine skupljas da bi imao oko $12.
Da se razumijemo, sve sto je besplatno i samo stize, ne treba bacati. Brave je dobar jer ne trosi moje vrijeme, ne trazi da potvrdjujem ili zahtjevam Faucet

E sada, ja ne smatram da sam uspjesan ako mora da stalno potvrdjujem, zahtjevam ili odlazim na neki sajt da bi dobio Faucet i na kraju godine na svim racunaima zajedno imam $1.

1 Like

Nadam se da uzimas besplatan RXC svaka 3. sata sa našeg fauceta?

:grinning: :grin: :money_mouth_face:
Da, kada se sjetim i kada stignem, pokupim to sta mi se ponudi jer mislim da cu na taj nacin nekako pomoci da ih vratim na trzizte mjenjacnica i pustim u promet.
Prvih 100 koje sam dobio (zahvaljujem jos jednom) sam proslijedio na WhiteBit, ali cini mi se da mi treba 175RXC za Trade, pa sada polako skupljam tih dodatnih 75, pa cu nesto da zamjenim/kupim

1 Like