BRAVE browser - Blokirajte facebook i google dominaciju


#1

brave%20crypto

Iza ovog preglednika, kojeg opušteno možemo nazvati prvim Crypto preglednikom, stoji Brendan Eich, suosnivač Mozille i kreator JavaScripta. Po svemu sudeći, tu je da ostane, štaviše, da trenutne preglednike pošalje u historiju.

Brave je preglednik otvorenog koda koji se ističe po tome što blokira reklame, a onda ih zamjenjuje svojim reklamama. Tvrtka koja stoji iza ovog projekta, Brave Software. najavila je kako će uzimati 15 posto ukupnog prihoda od reklama.

Sad se pitate vjerovatno “šta ja imam od toga” ??

Zauzvrat će se pobrinuti da reklame koje oni odluče prikazivati ne budu toliko napadne kao one na drugim stranicama. Također, Brave neće koristiti “kolačiće” koji vas prate na internetu, već će za izbor reklama koje ćete gledati koristiti lokalni zapis povijesti surfanja.

Što znači, obećavaju da nas neće prisluškivati preko mikrofona, pa nam to isto pokušati prodati :slight_smile:

Što se tiče ostatka prihoda, 55% profita odlazi izdavaču, a 15% agenciji koja je prodala oglas. Posljednjih 15% prihoda će, prema Eichovim riječima, biti vraćeno korisnicima, a oni će taj novac koristiti za plaćanja na njihovim omiljenim stranicama.

Blokiranje oglasa, doduše, znači kako uskraćujete dio prihoda web odredištima koja rado posjećujete i čitate, a neka među njima neće vam dozvoliti pristup sadržaju ako ne uklonite blokadu.

Kako bi riješili taj problem, u Brave je ugrađena mogućnost mikro-plaćanja web odredištima, kao i sustav koji zamjenjuje ‘loše oglase’ s manje iritantnim Braveovim oglasima.

Kada instalirate ovaj preglednik, dobićete 15 BAT tokena u vašem Brave crypto walletu, koji možete koristiti kao tip sistem na stranicama koje posjećujete.

Ukoliko posjećujete Crypto.ba forum, od prvog dana primjetili ste da ne postoje reklame tipa addsense ili slično, jer ja sam lično uvijek bio protiv takve vrste reklame, jer da bi nešto profitirali neko mora kliknuti na reklamu, te kupiti proizvod, tada dobijete neki prihod.

Kod Brave preglednika vi samim čitanjem Crypto.ba foruma, nagrađujete nas vašim posjetama, a samim tim pomažete daljem razvoju Crypto.ba foruma, kao i plaćanju hostinga.

rsz_brave-logo-png-transparent


#2

#3

brave%20switch_banner_1%402x

braveswitch_banner_1


#4

Jel ti mogu sad poslati 5bat na crypto.ba preko browsera ?


#5