Naime, zadnjih par dana “kontamo” kako da uradimo novu verziju RXC QT Walleta, jer ruku na srce imamo generični dizajn QT walleta koji trenutno koristimo.
Na discord kanalu #rxc-support koji je javan, se već javila 2-3 člana koji bi počeli učiti QT Creator program sa kojim se radi dizajniranje raznih frontend aplikacija, ne samo za kripto valute, s toga i naziv QT Wallet.
Ko ima volju da pomogne u ovom dijelu projekta, sa malo znanja oko kodiranja i dizajna, slobodno se pridružite jer sam spreman podijeliti preko 10.000 RXC-a kao mali podsticaj za učenje ovakvih stvari.
Sinoć se javio naš član kojeg lično poznajem, pod nazivom @ZE3 , gdje je izbacio koncept izgleda RXC QT walleta koji mi se stvarno svidio.
Stvarno je steta sto vise developera nije ukljuceno u razvoj tih aplikacija. Mozda kada bi kod bio open source i dostupan na github-u, mozda bi se pojavilo entuzijasta koji bi zeljeli da doprinesu
Upravo za to i govorim. Znam da ti sam radis na svemu ovome i cudi me kako nema malo vise ljudi koji bi se ukljucili pa recimo napravili neke sitne promjene, testirali, predlagali nova rjesenja. Ocigledno da je ovdje vise trajdera nego developera