Blockgrade - Code Challenge Hackathona 2024. by SUMIT

Tim Elektroni (učenici Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića škole Toni Dumancic i Roko Vidovic iz 1.c) plasirali su se u finale natjecanja u programiranju i dizajnu Code Challenge Hackathona 2024. by SUMIT sa svojim projektom izdavanja e-diploma. Finale ce se odrzati iducu srijedu na Sveucilistu.

Youtube link:

BlockGrade - Revolucionarni sustav e-diploma na tehnologiji blockchaina

BlockGrade predstavlja revolucionaran i inovativan pristup sustavu e-diploma, postavljajući nove standarde u izdavanju, pohrani i potvrđivanju obrazovnih uvjerenja. Temelji se na tehnologiji blockchaina, s fokusom na Ethereum platformi, kako bi pružio niz ključnih prednosti u usporedbi s tradicionalnim sustavima izdavanja diploma.

Ključne značajke BlockGrade sustava:

Transparentnost blockchaina:

BlockGrade koristi Ethereum blockchain kako bi omogućio visoku razinu transparentnosti. Svi podaci o izdanim diplomama pohranjuju se na blockchainu, čineći ih dostupnima i verificiratelnima od strane bilo koje zainteresirane strane.

Neporecivost i Neizmjenjivost:

Sustav koristi prednosti blockchain tehnologije kako bi osigurao neporecivost i neizmjenjivost izdanih diploma. Svako izdano uvjerenje ima jedinstveni identifikator koji se povezuje s podacima na blockchainu, čineći ih trajnim i nepromjenjivim.

Pouzdanost i Integritet Podataka:

Ethereum blockchain pruža visok stupanj pouzdanosti i integriteta podataka. Uvjerenja izdana putem BlockGrade sustava ne samo da su sigurno pohranjena, već su i zaštićena od bilo kakve manipulacije ili krivotvorenja.

Automatizacija Izdavanja Uvjerenja:

Pametni ugovori (smart contracts) koriste se za automatizaciju procesa izdavanja uvjerenja. Ovo smanjuje potrebu za ručnim intervencijama i osigurava brzo i učinkovito izdavanje obrazovnih dokumenata.

Jedinstveni Identifikatori i Generiranje Uvjerenja:

Svako izdano uvjerenje posjeduje jedinstveni identifikator generiran na temelju vremenskih i adresačkih faktora. Ovaj pristup osigurava jedinstvenost i teškoću predviđanja identifikatora.

Povezanost s Identitetom Ravnatelja:

Svako izdano uvjerenje jasno je povezano s identitetom ravnatelja koji ga je izdao. Ovo pridonosi dodatnoj sigurnosti i povjerenju u ispravnost podataka.

Prijenos Vlasništva i Decentralizacija:

Vlasnik ugovora može jednostavno prenositi vlasništvo nad sustavom putem pametnih ugovora. Ova značajka omogućuje fleksibilnost i decentralizaciju upravljanja sustavom.

Autori

  • Toni Dumančić @toni-d-e-v
    – Co-founder Crypto.ba najveca kritpo zajednica u BiH i sire!
    – Blockchain development, backend and frotnend developer
  • Roko Vidović @RokoVidovic
    – Video, Frontend, grafika

https://block-grade.vercel.app/ediploma?code=4891aff173ac1187

2 Likes

Bilo je izazovno, ali s našom predanošću, kreativnošću i timskim radom uspjeli smo razviti fantastično rješenje koje je privuklo pozornost žirija. Hvala svima koji su nas podržavali i vjerovali u našu ideju. Ovo je samo početak, puno je još izazova pred nama i jedva čekam vidjeti što budućnost donosi. Hvala još jednom svima! :muscle::rocket:


2 Likes