Crypto.ba

Bittrex Tokenizuje dionice Tesle, Google-a i Facebook-a

Kripto mijenjačnica Bittrex najavila je da će na svojoj platformi uvrstiti tokenizirane dionice u suradnji s DigitalAssets.AG. Potez će omogućiti trgovcima i investitorima da ulažu u kompanije sa američke liste bez plaćanja dodatnih naknada ili korištenja usluga tradicionalnog posredovanja.
Tokenizirane dionice su potpuno nov derivatni proizvod koji predstavlja tradicionalne vrijednosne papire, posebno dionice javnih kompanija kojima se trguje na reguliranim berzama. Takav proizvod nije bio dostupan ranije, ali napredak u predstavljanju vrijednosti na digitalnom tokenu otvorio je put prema naprijed.
“Blockchain tehnologija može potencijalno radikalno proširiti pristup financijskim uslugama, a Bittrex Global je vrlo ponosan što ljudima nudi portal za izgradnju njihovog kapitala i privatnog bogatstva na način koji je bio nezamisliv prije deset godina”, rekao je izvršni direktor Bittrexa Tom Albright u izjava.
Na Bittrexu će biti ponuđeno preko 12 popularnih dionica, uključujući Teslu, Google, Facebook i SPY, fond kojim se trguje na berzi i sastoji se od 500 najboljih američkih kompanija. Dionice možete kupiti u američkim dolarima, Tetheru ili Bitcoin-u i bit će ponuđene danonoćno.
Slično onome kako funkcionira kripto tržište - korisnici mogu kupiti djelić kriptovalute - novi će proizvod omogućiti kupcima da kupe djelić (čak 10 USD) tokenizirane dionice. Međutim, berza je rekla da tržišna likvidnost - ili broj kupaca i prodavača koji su trgovali imovinom u određeno vrijeme - može varirati ovisno o dobu dana.
Same tokenizirane dionice dobivaju vrijednost iz dionica koje drži CM-Equity, regulirani skrbnik sa sjedištem u Njemačkoj. Međutim, u početku se ne mogu zamijeniti za stvarne dionice, ali buduće ažuriranje to može promijeniti.
U međuvremenu, Bittrex je rekao da planira u bliskoj budućnosti povećati svoju tokeniziranu ponudu i uključiti više finansijskih proizvoda, kao što su ETF-ovi, indeksi i dodatne klase imovine.
Izdavanje tokena koji predstavljaju tradicionalne dionice (između ostalog) dugo je tražena pripovijest među kripto krugovima. No, ova godina popunjava tu prazninu, Bittrex se pridružio kripto berzama FTX i Bitfinex koji su također početkom 2020. lansirali vlastite tokenizirane dionice i indeksne proizvode.
1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF