Bitcoin prvi put osigurava tržišnu kapitalizaciju od 1 bilijun dolara

Rastuća cijena Bitcoina pogurala je njegovu tržišnu kapitalizaciju da prvi put ikad probije granicu od 1 bilijun dolara.

Cijena Bitcoina (BTC) dosegla je novi vrhunac od 53.670 dolara, potisnuvši ukupnu tržišnu kapitalizaciju valute iznad jednog biliona dolara, prema platformi kripto metrike CoinGecko.

Tržišna kapitalizacija je ukupan broj valute koji je trenutno u opticaju pomnožen sa njihovom trenutnom tržišnom cijenom - u osnovi, ukupnom vrijednošću svih postojećih BTC-a.

Prema različitim procjenama, vrijednost cijelog novca na svijetu iznosi oko 95 bilijuna dolara - a sada Bitcoin predstavlja oko 1% od toga. Iako nije potpuno pošteno uspoređivati ​​Bitcoin s novcem (umjesto toga može se smatrati imovinom), on pruža jedan od načina da se to stavi u perspektivu.

Govoreći za Decrypt, analitičar Quantum Economics Jason Deane napomenuo je da je ljudima koji su bili uključeni u kripto prostor od njegovih prvih vremena tržišna kapitalizacija BTC od 1 bilijun dolara možda dugo dolazila, ali je bila neizbježna.

„Nemojte pogriješiti, ovo je nevjerovatno važna prekretnica. To dodaje značajne gravitacije klasi imovine i otežava njenim nečasnicima da je odbace kao nišu, eksperimentalnu ili prolaznu muhu. Bitcoin postaje punoljetan! “ Deane je rekao Decrypt-u.

Kadan Stadelmann, glavni tehnički direktor blockchain rješenja Komodo, dodao je da je marža od jednog bilijuna važna psihološka barijera, a kršenje istog još je jedan znak zrelosti kripto tržišta.

“To također čini Bitcoin prvom globalnom alternativnom imovinom koja je iskusila ovu vrstu podrške i nastavlja postavljati pozornicu kao globalnu valutnu opciju koja je potpuno agnostična za zemlju i regiju”, rekao je Stadelmann za Decrypt.

Prema njegovim riječima, kako sve više ljudi shvaća da Bitcoin predstavlja „najteži novac koji je ikada postojao, dostupan svima i potpuno bez dozvole“, razumno je sugerirati da svijet sam počinje percipirati novi način transakcije vrijednosti i „neinventivne granice. ”

Kako je izvijestio Decrypt, ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta prvi je put dosegla milijardu dolara početkom januara. Od tada je kontinuirani rast cijena povisio cijene Bitcoina i ostalih kriptovaluta na nove visine.

Danas je ta brojka narasla na preko 1,64 bilijuna dolara, a samo tržišna kapitalizacija Bitcoina iznosila je preko 60%.

Izvor: Bitcoin Secures a $1 Trillion Market Cap for First Time Ever - Decrypt