Bitcoin i ether ETP-i uvršteni na Bečku burzu

Bečka i Singapurska burza pripremaju se za kriptovalute.

Bečka burza, Wiener Börse , postala je treće “službeno regulirano tržište” u svijetu koje je uvrstilo bitcoin. Burza je uvrstila bitcoin i ethereum ETP-e (Exchange-traded product) izdavatelja 21Shares AG , pod tickerima ‘ABTC’ i ‘AETH’. ETP je vrsta vrijednosnog papira koji prati cijenu imovine, indeksa ili nekog financijskog instrumenta što je u ovom slučaju cijena kriptovalute.

Thomas Rainer , voditelj razvoja u Wiener Börse, naglasio je da uvrštavanje omogućava iskusnim lokalnim investitorima i trgovcima kriptovaluta pristup svim pogodnostima koje burza može ponuditi, uključujući "praćeno, regulirano i transparentno trgovanje informacijama u stvarnom vremenu i sigurno nagodbu s njihovim stalnim brokerima. "

Važnost uvrštavanja na Bečku burzu

Izvršni direktor 21Sharesa Hany Rashwan naglasio je da uvrštavanje na Bečku burzu znači da su bitcoin ETP-ovi sada dostupni za sve tri države „DACH-a“ - Njemačku, Austriju i Švicarsku.

  • Sretni smo što možemo podijeliti da je bitcoin sada dostupan svugdje i za maloprodaju i za institucionalne investitore u cijeloj DACH regiji - rekao je Rashwan.

S druge strane, Singapurska burza (SGX) najavila je da će u suradnji s britanskim poduzećem za kripto podatke CryptoCompare listati indekse cijena za bitcoin i ether.

Iako indeksi ne omogućuju trgovanje kriptovalutama, oni mogu biti od koristi drugim singapurskim poduzećima koji žele lansirati proizvode povezane s BTC-om ili ETH-om te im pomoći da u stvarnom vremenu prate fluktuacije cijena kriptovaluta iz pouzdanog izvora.

Ove, ali i mnoge druge vijesti ukazuju nam na činjenicu da se svijet brzo kreće prema digitalizaciji, a investitori sve više usvajaju digitalnu imovinu.