Bitcoin Cash činjenice

Da napomenem, Bitcoin Cash je nastao uzaludnim “forkanjem” Bitcoina u cilju destabilizacije Bitcoin mreže, od strane Roger Ver-a koji je planirao preuzeti Bitcoin mrežu tako što će tvrditi da je njegov fork bolji od orgiinalnog Bitcoin koda.

Od prvog dana kad sam ga vidio, nisam ga mogao očima smisliti, jer način na koji je razgovarao tj objašnjavao, u par navrata je ispadalo da je on Satoshi Nakamoto, u kojeg se kleo da bi nakon svega pokušao preuzeti Bitcoin mrežu sa svojim BCASH (u narodu poznati kao BTrash)

image Roger Ver ( njegova faca ulijeva povijerenje :smiley: )

U koordinaciji sa par sličnih ljudi, kao i sa CEO Bitmain-a koji je u to vrijeme bio jedan od većih rudara Bitcoina, prebacili su “rudarenje” na Bitcoin Cash kako bi na taj način “navukli” nove ljude da kopaju Bitcoin Cash umjesto Bitcoina.

U to vrijeme je otkupio domenu Bitcoin.com u nadi da će na taj način prevariti ljude da pomisle da je Bitcoin Cash pravi Bitcoin, naravno nije mu uspjelo jer pravi kripto entuzijazisti su vidjeli šta on planira, pa su na sve načine pokušali da mu onemoguće njegovo djelovanje .djelovanje.

Prije par dana se desio taj famozni “halving” Bitcoin Cash-a, ali poslije toga sve je krenulo nizbrdo.

Činjenice poslije “halvinga” tj. polovljenja Bitcoin Cash mreže

  • Bitcoin Cash je jučer doživio svoju prvu polovinu rudarskih nagrada.

  • Od tog događaja, Bitcoin Cash hashrate i dalje opada kako rudari izlaze iz mreže; sada košta otprilike 1 BTC za 51% napad na sat vremena.

  • Roger Verov vlastiti hashrate Bitcoin.com poola smanjen je za preko 90%.

image

Lekcija koja se iz ovog može izvući je
“Dont mess with Bitcoin, kid”

1 Like